fbpx
Nam Nao National ParkOntdek Thailand Rest van Thailand 

Betoverend: Nam Nao National Park

Het is een van de meest waardevolle natuurgebieden die Thailand kent: Nam Nao National Park. En misschien ook wel de koelste. 

Het park beslaat 966 vierkante kilometer over de Phetchabunbergen van Chaiyaphum en Phetchabun. Met een gemiddelde hoogte van 800 meter zijn de temperaturen het hele jaar door vrij koel en in december en januari kan zelfs vorst optreden.

Nam Nao ligt in het hart van de West-Isaan Forest Complex, en beslaat een gebied van 6000 vierkante kilometer. Het bestaat uit acht aangesloten parken (met inbegrip van Phu Kradueng National Park en Phu Khiaw Wildlife Sanctuary) en dat is de reden dat er bijzonder veel wild te zien is.

Zo kom je regelmatig olifanten beren, wilde runderen, jakhalzen, herten, gibbons en vliegende eekhoorns tegen. En als je geluk hebt: tijgers! Ben je een vogelaar? Dan kun je hier je hart ophalen. Er zijn dan 200 soorten vogels in het park. Begin maar met spotten en tellen.

Nam Nao National Park

Wandelen

Nam Nao National Park  heeft verschillende wandelpaden. En diverse uitkijkpunten met ieder een andere betoverende uitzicht.

Haewsai Waterfall is 17 km lopen richting het oosten vanaf het bezoekerscentrum en west liggen juist de beste uitkijkpunten. Op drukke momenten zijn er voertuigen die bezoekers naar de uitkijkpunten brengen.

Verblijf Nam Nao National Park

Er zijn verschillende campings, bungalows en wat simpele restaurants bij het bezoekerscentrum. De meeste bussen richting Lom Sak of Phitsanulok vanaf Khon Kaen stoppen in het park.

Accomodatie kun je boeken via de site van het park.

Lees ook

%d bloggers liken dit: