De beste visrestaurants in Hua Hin

Je kunt een kustplaats niet bezoeken zonder vis te proeven. Daarom zet ik de beste visrestaurants in Hua Hin voor je op een rijtje.

Hua Hin is vooral bekend als koninklijke badplaats en is bovendien dankzij een aangelegde spoorlijn vanuit Bangkok zeer goed te bereiken. Het heeft alles waar een kustplaats aan moet voldoen. Mooie promenades, goede restaurants en niet te vergeten een 8 kilometer lange kust.


Om het bezoek aan Hua Hin nog beter te maken heb ik voor jullie de beste visrestaurants in Hua Hin uitgezocht. Want je kan een kustplaats niet bezoeken, zonder de vis te hebben geproefd.

Terug naar de jaren 20

Een goed uitzicht tijdens je diner, wie wil het niet? De You Yen Hua Hin Balcony is een visrestaurant dat is gevestigd in een gerenoveerd Thais houten huis uit de jaren 20.

Als dit niet al genoeg charme op zich is, kun je ook nog eens in de tuin heerlijk zitten en genieten van het prachtige uitzicht. De keuken richt zich op regionale Thaise gerechten. Met een selectie van snacks als pittige Tom yam of Thaise salades.

Kleurrijk en gezelligheid

Vlakbij de pier, waar nog volop vis binnen gebracht wordt, ligt Chao Lay Seafood. Een kleurrijk restaurant waar iedereen welkom is om van de heerlijke visgerechten te komen proeven. Bij binnenkomst vallen er gelijk twee dingen op; de open keuken en de enorme vis tank met levende vis en schaaldieren.

Hier kun je onder andere gebakken coquilles eten in knoflook botersaus of gefrituurde indo-pacific makreel in vissaus. Werkelijk elk gerecht wordt prachtig geserveerd en is het waard om te worden geproefd.

Chique op diner aan zee

Let’s Sea Pub & Restaurant is onderdeel van een resort en dat merk je direct zodra je het restaurant binnenkomt. Er zijn mooie zitplekken rondom prachtige bomen en de service is er uitermate gastvrij ook als je niet in het Resort verblijft.

Het menu is een mooie mix van Thaise en internationale invloeden waar een perfecte middenweg in is gevonden. Naast de heerlijke verschillende gerechten serveren ze ook nog goede cocktails in The Breeze Bar. Onder andere vijf variaties martini, cocktails en mocktails.

Hua Hin is een prachtige kustplaats die veel te bieden heeft en waar je naast heerlijk eten ook een heleboel andere activiteiten kunt ondernemen. Denk aan watersport, snorkelen, prachtige wandelingen en sightseeing. Genoeg redenen om eens de trein te pakken en deze kustplaats te bezoeken.

One Comment - Write a Comment

  1. Beste Tess, wat restaurants betreft ben ik het met je eens en dat er best wel wat te doen is in Hua Hin is ook waar, daar is op 2 september al eens een leuk stuk over geschreven welke ik heb voorzien van uitgebreid commentaar (https://www.hieristhailand.nl/tips-voor-hua-hin/). Maar ik lees hierboven dat je snorkelen hebt genoemd?! Waar dan? Ik ben een fervent snorkel liefhebber en breng mijn vrije tijd graag door op strand en in de zee, maar welke plek refereer je naar? Ik vind het strand en de zee in Hua-Hin/Kau Ta Kiab echt bagger. Zonder waterschoenen loop ik daar echt niet de zee in, het zit vol met vlijmscherpe schelpdieren en kwallen, die je dus niet ziet, want het water is net zo troebel als de Noordzee en je zult er nooit van een ‘beach-sunset’ kunnen genieten, want de zon verdwijnt einde van de middag al achter de hotels en condo’s. Dichtbij zijnde snorkel stek die ik me kan bedenken is Koh Thalu, maar dat is een flinke rit van 3 uur en tel daar nog een uur bij op want je moet nog met de boot naar het eiland, waar het overigens peperduur is. Dan liever vanuit Hua-Hin een paar dagen naar mijn favoriete snorkel en strandbestemming: Krabi (Railay Beach, Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Lipe): witte stranden, kraakhelder water, koraal, kalksteenrotsen om onderdoor de kayakken en prachtige sunsets.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.