fbpx
Eten en drinken Uitgelicht 

Beste Nederlandse restaurants in Bangkok

Misschien komt het wel als een totale verrassing, maar er huizen een paar geweldige Nederlandse restaurants in Bangkok. Terwijl je Thailand en Nederland toch niet echt zo snel met elkaar in verband brengt. Zeker niet als het om eten gaat.

The Green Parrot

Sukhumvit Soi 29

Rijk versierd met papegaaien en voetbalshirts. The Green Parrot heeft een overheerlijk snacks-menu, waarbij vooral aanbevolen zijn: shoarma, bitterballen, frikadellen, kroketten, bami- en nasiballen, saté of gewoon een patatje Oorlog. Heineken is ook verkrijgbaar van de tap.

Zonder twijfel, dit is het hoofdkantoor voor veel Nederlandse expats in Bangkok, niet in het minst omwille van de vriendelijke eigenaren. Het is een zeer populaire plek om alle sporten (niet alleen het voetbal) te kijken. Sterker nog: Doen! Ze regelen namelijk ook golfuitstapjes!

Nederlandse restaurants in Bangkok
Panary cafe

Panary Café

Soi Ari (Phaholyothin and Soi 7)

Panary Cafe is de eerste plek in Bangkok waar je de traditionele Nederlandse pannenkoeken kunt krijgen. Het is geopend sinds augustus 2013. Het is een mooie kleine plek om te zitten en te genieten van een ontspannen brunch.

Het interieur is van hout, het creëert een van het gevoel dat je zit in een reusachtig houten klomp. Je kunt bij het eten van de Nederlandse pannenkoeken kiezen uit verschillende toppings zoals zalm en roomkaas, worst en spinazie of verse bessen of Nutella en banaan.

Bangkok Bitter

No. 88, Thonglor Soi 5

Heimelijk verborgen in een winkelcentrum tussen soi 5 en soi 9 op Thong Lo, Bangkok Bitter biedt een selectie van Nederlandse bieren zoals Bavaria Premium. Het decor is ongebruikelijk – een deel middeleeuws, een deel modern. Ondanks dat Bangkok Bitter vooral Nederlandse bieren aanbiedt, de gerechten op het menu zijn vooral ​​traditioneel westers, in plaats van specifiek Nederlands. Er is elke vrijdag-en zaterdagavond live muziek.

Holland Beer Brewery

129/9 Moo 6 Rama 2, Banghuntian

De enige verbinding met Nederland is misschien wel de windmolen die is buiten staat en het woord ‘Holland’ dat staat gedrukt op elk glas. Toch is dit een geweldige plek voor tapbier en live-entertainment te komen kijken.

Nederlandse restaurants in Bangkok

Een laatste opmerking, als jezelf een beetje een chef-kok in de keuken waant, dan is het de moeite waard een kijkje te gaan nemen bij het Gourmet Market op Central Chidlom. Daar kun je ​​een aantal Nederlandse producten krijgen van een zeer hoge kwaliteit zijn.

Lees ook

%d bloggers liken dit: