fbpx
Beste hostels in ThailandAchtergrond Uitgelicht 

Beste hostels in Thailand

Beste hostels in ThailandOp zoek naar een comfortabele plek om te overnachten, zonder de hoofdprijs te betalen? Check dan onze lijst van beste hostels in Thailand!

Reizen door Thailand kun je op veel verschillende manieren. Georganiseerd in een groep, een privérondreis, lekker luxe of juist heel budget.

Als je voor een zogenaamde backpackvakantie kiest, dan slaap je meestal in hostels. Voor (soms nog zelfs minder) dan een tientje per nacht heb je een prima kamer met vaak een eigen douche.

Wij maakten een selectie van de beste hostels in Thailand, door het hele land heen. Heb je zelf trouwens nog een hostel waar je een onvergetelijke tijd hebt meegemaakt? Laat het dan in een reactie achter hieronder!

Ayutthaya: Tony’s Place

In de oude hoofdstad van Siam (het voormalige Thailand) vind je Tony’s Place. De ideale plek waar vanuit je de ruïnes in de stad kunt ontdekken. Het is lekker goedkoop. Dat geldt niet alleen voor de overnachtingen, maar ook voor het eten en de smoothies. Een aanrader dus!

Pai: Baan Pai Village

Pai is het backpackersoord van Thailand. Het ligt in het noorden van het land (nog boven Chiang Mai) en het sfeertje dat hier hangt is heel relaxed. Heel hippie-achtig. Je moet ervan houden trouwens. Maar doe je dat, dan weet ik zeker dat je hier een leuke tijd hebt. Overnachten kun je doen in een van de bamboehutjes van Baan Pai Village (zie foto boven). Niet groot, maar wel een hele leuke ervaring! En het is er schoon.

Beste hostels in Thailand
Julie’s Guesthouse in Chiang Mai.

Chiang Mai: Julie’s Guesthouse

Een begrip in de Noord-Thaise stad Chiang Mai is Julie’s Guesthouse. Sla de backpackbijbel Lonely Planet maar eens open; dit hostel staat er met koeienletters in vermeld! Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam als je tripjes wilt boeken. De kamers zijn prima en verder is het er schoon.

Koh Phi Phi: Phi Phi Dream Guesthouse

Ga je backpacken in Thailand? Dan mag een trip naar Koh Phi Phi zeker niet uitblijven. De schitterende stranden zijn natuurlijk de grootste publiekstrekkers, maar ook het sfeertje dat hier hangt is heel kenmerkend. Phi Phi Dream biedt tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Bovendien is het er schoon.

Beste hostels in Thailand
New Siam II Bangkok.

Bangkok: New Siam II

Last but not least: Bangkok! De plek waar jouw vakantie begint en wellicht ook eindigt. En waar ga je als backpacker heen? Juist, naar het backpackwalhalla Khao San Road.

Hier stikt het van de hostels en is het maken van een keuze niet altijd even gemakkelijk. New Siam II (let echt goed op de naam!) is een aanrader. Het zit net buiten de drukke straten, waardoor het er rustig is. Het personeel is bijzonder vriendelijk en de kamers zijn schoon.

Dit zijn in onze ogen de beste hostels in Thailand. Doe er dus je voordeel mee!

Lees ook

%d bloggers liken dit: