fbpx
Ontdek Thailand 

Beleef een zen-vakantie in Thailand

Als je aan een rondreis door Thailand denkt, komen gedachten zoals bruisende steden en indrukwekkende hoogtepunten omhoog. Het kan ook anders, met een zen-vakantie in Thailand.

Maar het levendige land heeft daarnaast nog veel meer te bieden: denk aan de religieuze tempels, de heerlijke Thaise massages en de prachtige bounty-eilanden. Men vergeet vaak dat rust tijdens een vakantie erg belangrijk is, wil je optimaal genieten van alle indrukken. Kies je rustmoment en beleef een zen-vakantie in Thailand.

Maar waar kun je het beste ontspannen tijdens je rondreis door Thailand? Hieronder een aantal genietmomenten op een rijtje.

Bidden met monniken

Thailand staat bekend om zijn tempelcomplexen en boeddhistische heiligdommen. Bezoek een van de vele ‘wats’ en laat je meevoeren in de gebeden van de monniken. Aanschouw de biddende monniken bij de Wat Po in Bangkok of de Wat Doi Suthep in Chiang Mai. Ga hier samen bidden met de Thai en geef je gedachten en emoties een eigen richting. De imposante Boeddhabeelden zullen geheid een rustieke werking hebben.

Ontspannen bij massagesalons

Een rondreis door Thailand vergt tamelijk wat energie, waardoor een verwennerij vaak een welkome bijkomstigheid is. Laat je masseren in een van de vele massagesalons en stimuleer de energiedoorstroming van het lichaam. De beroemde Thaise massage vermindert spanning en brengt het lichaam weer in balans.

Beleef een zen-vakantie

Geen behoefte aan een massage, maar wel graag aan een ultiem zen-moment beleven? Creëer dan je eigen rustgelegenheid tijdens je rondreis door Thailand! Ga bijvoorbeeld in Pai ontspannen een boek lezen aan de rivier, geniet op Koh Samed van de witte zandstranden of kijk in Thaton vanuit het resort met zwembad uit op de Mae Kok-rivier naar de bloedrode zonsondergang met een cocktail in je hand.

Misschien heb jij nog wel meer tips? Deel ze dan met ons. Zo krijgen anderen ook weer nieuwe ideeën!

Lees ook