fbpx
beledig het thaise koningshuis nietKoninklijke familie Nieuws Uitgelicht 

BuZa waarschuwt: beledig het Thaise koningshuis niet

Beledig het Thaise koningshuis niet. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken naar aanleiding van de aanstaande crematie van de vorig jaar overleden koning Bhumibol.

Het is algemeen bekend dat er op majesteitschennis in Thailand hoge straffen staan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaf gisteren een nieuw reisadvies af omtrent de overleden koning van het land.

Nederlanders in Thailand moeten de komende maanden extra op hun woorden passen. Niet alleen over de nieuwe koning Vajiralongkorn, maar dus ook over de nog steeds zeer geliefde Bhumibol.

Vooral gericht op toeristen

Het bericht is vooral gericht op Nederlanders die de komende maanden met vakantie naar Thailand gaan. De mensen die er wonen zijn immers allemaal op de hoogte van de regels.

Toeristen dus niet. In het nieuw reisadvies op de website van BuZa valt te lezen dat Nederlanders kritische uitspraken of discussies over het koningshuis moeten vermijden. Op het beledigen daarvan staan in Thailand zeer zware straffen.

Beledig het Thaise koningshuis niet, zo schrijft het ministerie op zijn website. ‘Ga respectvol om met de gevoelens van de Thaise bevolking in deze periode.’

Crematie koning Bhumibol

Van 25 tot 29 oktober vindt in Thailand de crematie van koning Bhumibol plaats, waardoor dit onderwerp dus extra gevoelig ligt.

Op het beledigen van het koningshuis staan straffen van 3 tot 14 jaar. In een enkel geval kreeg enen man zelfs 35 jaar, nadat hij meerdere malen beledigend schreef over de Thaise monarchie.Lees ook

%d bloggers liken dit: