fbpx
begpackers in thailandOpmerkelijk Uitgelicht 

Begpackers in Thailand zorgen voor irritaties

Het is een fenomeen dat je steeds vaker ziet in het straatbeeld: begpackers in Thailand. Dit zijn backpackers die tijdens hun reis bedelen om geld om verder te kunnen reizen.

Begpackers in Thailand zijn een doorn in het oog van de lokale bevolking. Want waarom zou je moeten bedelen om geld, als je een duur ticket kunt betalen om naar Azië te reizen?

Alleen voor de allerarmsten

Aziaten bedelen alleen als ze echt geen geld hebben. Bijvoorbeeld omdat ze dakloos zijn of omdat ze geld bij elkaar willen sprokkelen voor hun kinderen om naar school te gaan. Het is echt voorbehouden voor de allerarmsten in de samenleving.

Toch zie je steeds vaker begpackers in Thailand. Bij Siam BTS in de hoofdstad Bangkok bijvoorbeeld, waar ze gitaar spelen of ansichtkaarten verkopen om meer geld ‘te verdienen’ om hun reisplannen te bekostigen.

In dat gebied hangen overal borden waarop staat dat bedelen verboden is. De begpackers in Thailand trekken zich er weinig van aan. De lokale politie doet er weinig aan, iets wat de locals ook tegen de borst stuit.

Duitse scambedelaar

De beroemdste begpacker van de afgelopen jaren is Benjamin Holst. Deze Duitser heeft last van opgezwollen benen. Locals vonden dat zielig en gaven hem gul geld. Zelfs zo gul, dat hij er een ticket van kon kopen.

Hij bleek echter niet zo zielig te zijn als dat hij leek. Want van dat geld reisde hij af naar Pattaya, waar hij in barren feest vierde met dames van plezier.

Drie jaar geleden was er ook het verhaal van een Tsjechische bedelaar in Thailand. Eerst op Phuket, later in Bangkok.

Op één van de foto’s die massaal wordt gedeeld op sociale media, staat een stel met een bordje: “Support our trip around the world”. Als jij aan het rondreizen bent door Thailand en je merkt dat je geld aan het opraken is… Boek een ticket terug (als je dat al niet hebt) en ga niet bedelen op straat. De kans is groot dat een foto van jou op sociale media rond gaat dwalen, met alle gevolgen van dien.

Lees ook

%d bloggers liken dit: