Bedelaars en daklozen Bangkok in het vizier van de overheid

De Thaise hoofdstad Bangkok is van plan de problemen rond de bedelaars en daklozen aan te pakken. In de eerste week van maart zijn al 120 mensen van straat gehaald.

Veel wereldsteden hebben er last van daklozen en bedelaars die de plaatselijke bevolking en de toeristen lastigvallen. De Thaise autoriteiten hebben een plan ontwikkeld om dit probleem aan te pakken.Bedelaars en daklozen moeten uit het straatbeeld

De Thaise autoriteiten zijn al dagen bezig om de straten van Bangkok te ontdoen van bedelaars en daklozen. Team gaan de straat op om ze te vinden en naar een screeningscentrum te brengen.

De Thaise daklozen en bedelaars gaan onderzocht worden naar hun lichamelijke en geestelijke conditie. Waar nodig komt er een behandeling. Anders of daarna worden ze geschoold of omgeschoold zodat ze weer terecht kunnen in de samenleving. Een baan zou de mensen uit de problemen moeten houden en van de straten.

Ben je van buitenlandse afkomst en een bedelaar of dakloze dan kun je niet van die voorzieningen gebruik maken, maar wordt je teruggestuurd naar het land van herkomst.

Van de 120 opgepakte bedelaars en daklozen gingen er 29 richt land van herkomst.

Is deze maatregel een oplossing of een doekje voor het bloeden?

Het lijkt een goede maatregel die de Thaise autoriteiten hebben getroffen. Toch is er ook kritiek op. Het symptoom wordt bestreden en minder de oorzaak.

De aanpak van het probleem zou aan de bron moeten plaatsvinden. De bron volgens velen ligt in de drugsproblematiek, huiselijk geweld, economische problemen en ongewenste zwangerschappen.

De vraag om een grotere sociale controle wordt ook gehoord. Controle zodat een probleem eerder geconstateerd kan worden en er hulp geboden kan worden voor het te laat is.

Of deze maatregel nu genomen wordt om de hoofdstad alvast op te schonen voor de crematie van de overleden koning Bhumibol of om de overlast voor toeristen te verminderen, is de vraag.

Leave a Comment