fbpx
banthat thong road in bangkokBangkok Eten en drinken Uitgelicht 

Banthat Thong Road in Bangkok: street food paradise

Hoewel street food steeds meer uit de straten van de Thaise hoofdstad verdwijnt, zijn er nog steeds voldoende plekken te vinden. Zoals Banthat Thong Road in Bangkok.

Wie Bangkok zegt, denkt onmiddellijk aan street food. Eten op straat en de Thaise metropool zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tot een paar jaar geleden vond je op elke hoek van de straat wel een eetstalletje.

Maar de laatste jaren verdwijnen deze stalletjes meer en meer uit het straatbeeld. Volgens de lokale overheid nemen ze te veel plek in op de trottoirs, waardoor er geen ruimte meer is voor voetgangers.

Lege voetpaden

Wat rest: lege voetpaden, vooral in het centrum van de stad. Maar dat was nou juist de charme van Bangkok. Voor zowel locals als toeristen die vanuit de hele wereld komen om dat geweldige eten te proeven.

Gelukkig zijn er in de stad nog steeds plekken te vinden waar je kunt genieten van al dat lekkers. Zoals Banthat Thong in Bangkok. Een groot openluchtrestaurant.

Het ligt tussen Chulalongkorn University en National Stadium in, centraal in de stad. Hier brengen bijna 100 verkopers dagelijks hun lekkernijen aan de man.

De gerechten varieren van allerlei soorten noedels tot som tum en van soepen tot Thaise desserts. Om je vingers bij af te likken. Zoals je van street food in Bangkok mag verwachten, eet je voor een appel en een ei je buikje rond.

De eetstalletjes op Banthat Thong Road in Bangkok zijn dagelijks geopend. Maar vooral op werkdagen is het er een drukte van jewelste met studenten, kantoorpersoneel dat in de buurt werkt en toeristen.

Hoe kom je er?

Banthat Thong Road in Bangkok is eenvoudig te bereiken met de BTS Skytrain. Stap uit bij de halte National Stadium. Vanaf daar kun je lopen of een tuk tuk nemen.

Voor de duidelijkheid en je gemak heb ik hieronder de locatie gepind op Google Maps. Eet smakelijk!

Lees ook

%d bloggers liken dit: