fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

Bangkok’s Theta State Float Center

De drukte van Bangkok kan overweldigend zijn, zelfs wanneer je er voor een vakantie bent. Theta State Float Center heeft de remedie gevonden, een drijfcentrum. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van ontspannen.

De therapie van het drijven in een prikkelvrije omgeving komt uit de holistische geneeskunst. De geneeskunst die zich richt op de hele mens, dus lichaam, ziel en geest. In deze geneeskunde ziet men het gevaar val teveel prikkels voor de mens. Het drijfcentrum moet het gevecht aangaan met de prikkels. In Thailand vind je er nog niet zoveel, de rest van Azië is al een stuk verder.

De techniek is niet geheel nieuw en wordt al langer gebruikt. De manier waarop Theta State Float Center het gebruikt is wel erg vriendelijk en gericht op weldaad en ontspanning.

Bangkok’s float center geeft je totale ontspanning

Je wordt ontvangen in een soort luxe-spa. De prijs van de ervaring is er ook na: 1950 baht voor een uur. Misschien moet je even wachten voor je kamer klaar is, een rustige wachtkamer met een kopje thee helpt je al met ontspannen. In een soort grote badkamer staat een eivormige constructie met een oversized deksel. In het bad dat dan verschijnt zit water op lichaamstemperatuur.

Terwijl in het bad stapt en went aan de omgeving brandt er een zacht lichtje en speelt er een muziekje van panfluit. Alles om je langzaam te laten wennen. Het water is van een zoutgehalte dat je doet drijven en voelt heel natuurlijk aan. Na een paar minuten gaat de muziek en het licht uit en ben je alleen met jezelf. Je hersens die de hele dag op volle toeren draaien krijgen geen nieuwe informatie. Een bijzondere ervaring, natuurlijk blijven er allerlei gedachtes komen. Die gedachtes hebben nu tijd om uitgedacht te worden. Met een beetje geluk heb je een tijd even helemaal geen gedachtes, pure ontspanning.

Een wedergeboorte, klaar voor een nieuwe portie Bangkok

Een behandeling in zo’n drijfcentrum wordt door menigeen beschreven als een soort re-birthing een wedergeboorte. Na de behandeling kun je je lekker douchen met allerlei shampoo’s en zeepjes. In de wachtkamer wacht weer een kopje thee en kun je de ervaringen delen met het personeel van Theta State.

Buiten wacht dan weer de drukke wereldstad Bangkok, maar je kunt er nu weer even tegen aan. Een behandeling in het drijfcentrum is in principe voor iedereen geschikt, misschien dat de mensen met claustrofobie het even moeilijk hebben.

Het Theta State Float Center vind je in Sukhumvit soi 24, vlakbij BTS station Phrom Phong.

Lees ook

%d bloggers liken dit: