Bangkok’s Siam Gipsy Junction nachtmarkt

Siam Gipsy JunctionEcht nieuw is de Siam Gipsy Junction nachtmarkt niet. Na een 100 miljoen baht kostende opknapbeurt, is de 16 kilometer lange markt onder de snelweg klaar voor een nieuw leven.

In tegenstelling tot in Nederland lopen een deel van Thailand‘s expres- en highways letterlijk in de lucht. Door de snelwegen op poten ontstaat onder het wegdek een ruimte die op allerlei manieren gebruikt kan worden. In het uiterste geval gaan mensen er wonen, maar vaker ontstaan er industriewijkjes of marktjes. 
Siam Gipsy Junction nachtmarkt

De opknapbeurt van de Siam Gipsy Junction is niet alleen een cosmetische verandering. Met geluk of een vooruit kijkende blik is de plek een soort A locatie geworden. Vlakbij opent binnenkort het metrostation Bang Son zijn deuren. Iets wat de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de markt zal verbeteren. De sfeer van de nachtmarkt doet denken aan een ontmoeting tussen het Oosten en het Wilde Westen ofwel Amerika. 

De meeste vreemde dingen vinden een plekje in de vele stalletjes van het inmiddels veel verzamelde klassieke LEGO, opgezette buffelschedels (altijd makkelijk), auto-onderdelen tot ouderwetse draaitafels en het bijbehorende vinyl.

De markt is redelijk georganiseerd en heeft wijkjes met soortgelijke artikelen, tweedehands, nieuw en alles er tussen in.

Kan het nog beter?

Wat nu nog een beetje tegenvalt is de bereikbaarheid, maar die wordt beter. Het nieuwe metrostation Bang Son is bijna klaar.

De markt wordt nu hoofdzakelijk nog bezocht door mensen uit de buurt , families en de die hard speurders naar nieuwe nachtmarkten.

Een ander nadeel is dat de snelweg boven je af en toe lijkt door te gaan op het niveau van de voetgangers. De motorrijders met hun opgepimpte tweewielers laten je hun moois soms van iets te dichtbij zien.

Een betere scheiding tussen het verkeer en de markt zou beter zijn. Aan een kant van de markt loopt er ook nog een werkende spoorlijn op gelijk niveau met de voetgangers. Ook daar goed voor uit kijken dus.

Je vindt Siam Gipsy Junction nachtmarkt  : Khwaeng Wong Sawang, Khet Bang Sue, MRT Bang Son (in aanbouw).
Open woensdag-zondag 18:00-01:00

Share This Post

Post Comment