fbpx
Cultuur 

Bangkok’s Kathmando fotogalerie

Vlakbij de Indiase tempel op Pan Road in Bangkok is Kathmando fotogalerie gevestigd. De galerie presenteert afwisselend Europese en Thaise fotografen.

In de weken voor Kerstmis trekt de Kathmando fotogalerie de aandacht met een op Christus lijkend portret van een dakloos iemand. De sterkste associatie komt misschien door de baard, het kruisje in zijn mond en de hemelse blik. De Engelse fotograaf uit Wales Andrew McNeill heeft een serie portretten gemaakt in de sfeer van Rembrandt. De portretten beelden Bijbelse figuren uit.

Bijbelse figuren met een hedendaagse twist, Sint Sebastiaan met injectienaalden in plaats van pijlen, Maria Magdalena met een sigaret.

Daklozen als modellen

Zijn modellen zijn daklozen in Cardiff, Wales. Toch stralen ze geen armoede uit maar kracht in hun kwetsbaarheid. De foto’s zijn esthetisch, aangenaam om naar te kijken en toch voel je de onderliggende boodschap van de keerzijde van de maatschappij. Andrew heeft een jaar uitgetrokken om deze serie te maken, vertrouwen scheppen en foto’s creëren.

Misschien toevallig misschien ook niet loopt de tentoonstelling nog tot en met Kerstmis. Voor de mensen die in den vreemde een beetje Kerstsfeer willen opdoen een mooie gelegenheid. Minder spectaculair dan de grote kerstbomen bij de shoppingmalls, maar wel intenser.

Kathmando Gallery; Andrew McNeill ¨Under The Bridge¨, Pan Road, Silom Bangkok. Maandag gesloten, geopend van 11 uur tot 19 uur.

Lees ook

%d bloggers liken dit: