fbpx
Bangkok van bovenBangkok Ontdek Thailand Video's 

Bangkok van boven gezien (video)

We kennen natuurlijk de Thaise hoofdstad allemaal als we er doorheen lopen, fietsen of rijden. Maar Bangkok van boven gezien? Dat is misschien nog indrukwekkender…

Vroeger was het verdraaid moeilijk om Bangkok van boven te filmen. Of je moest er met een helikopter op uit, wat een nogal kostbare zaak is.

Vandaag de dag is het een stuk gemakkelijker. Je laat je drone op en de rest volgt vanzelf. Doordat een drone zo compact en dus wendbaar is, kan het zelfs tussen de hoge gebouwen in Bangkok eenvoudig omhoog.

Vier kenmerkende plekken in Bangkok

Dat deed Pierrick Lemaret ook. Gewapend met zijn drone toog hij naar de volgende plekken in de Thaise hoofdstad, vanaf waar hij Bangkok van boven wilde laten zien.

– Petchaburi Asoke
– Chong Nonsi
– EM District
– Saphan Taksin

Deze 4 verschillende gebieden hebben allemaal hun eigen bezienswaardigheden. Zo is Asoke vooral bekend vanwege de Sukhumvit, waar je veel winkelcentra, bars en restaurants vindt.

Torens, winkelcentra en rivier

Chong Nonsi is het zakelijk hart van Bangkok en tevens het thuis van de grootste toren van de stad – de Mahanakorn.

Het EM District is een gebied in ontwikkeling. Hier liggen de twee luxe winkelcentra Emporium en Emquartier. De verwachting is dat er binnen enkele jaren nog een shopping mall uit de grond gestampt wordt.

Dan Saphan Taksin, dat aan de Chao Phraya rivier ligt. What else do we need to say?

In deze video krijg je een heel mooi beeld van hoe Bangkok van boven er nu precies uitziet.

Lees ook