fbpx
Bangkok StreetfoodEten en drinken Uitgelicht 

Bangkok Streetfood dat je niet mag missen

Bangkok StreetfoodHet eten in Thailand is verrukkelijk! Overal en altijd. Toch zijn er plaatsen waar het lekkerder is… op straat. Dit zijn tien tips voor Bangkok Streetfood die je niet mag missen. 

Roti Prata

Je hebt ze in vele maten en soorten, maar de standaard roti prata, met gecondenseerde melk en chocoladesiroop… ik begin nu al te kwijlen! Je hebt ze ook met bananen, appel, bacon, etc etc. Letterlijk honderden. En erg goedkoop!

Tom Yum kung

Het bekendste soepje van Thailand! Alle smaken zijn er vertegenwoordigd, zoet, zuur, zout en… pittig! Met lemongrass, chilli, garnalen en andere zeevruchten. Heerlijk!

Pad Thai

Het frietje-met van Thailand. Iedereen kent het, en je kunt het staand op straat eten. Niet onze tip. Ga zitten en geniet. Goed bereid is het een van de lekkerste Thaise gerechten die er bestaat! Je kunt er niet

Bangkok StreetfoodBBQ Bplaa Muk

Inktvis op een stokje en dan op bbq. De meesten kunnen de geur alleen al niet weerstaan. Voorbij lopen aan een kraampje met inktvisstokjes is dan ook geen optie. Nooit geprobeerd? Je weet niet wat je mist.

BBQ gehaktballen en worstjes

Als je een paar glazen bier op hebt is dit een prima snack om de snelle honger te stillen. De ballen en worstjes zijn heerlijk gekruid, vaak krijg je er ook nog een zoet-zure saus bij. Deze kraampjes staan op vrijwel iedere straathoek.

Sticky rice cake

Knapperig en zout aan de buitenkant maakt deze cake een heerlijk tussendoortje. Vaak zijn de cakes eerst door de eieren gerold, waardoor ze de knapperige korst krijgen. Lekker in combinatie met bovenstaande snacks.

Mango sticky rice

Now we’re talking. Dit is echt Bangkok Streetfood! Als je dit nog nooit geprobeerd hebt…. Shame on you. Het lijkt een vreemde combinatie, maar het is overheerlijk. Het vult prima en… is ook nog gezond!

Bangkok StreetfoodKanom Jeeb

Vergelijkbaar met Din Sum, maar dan op de Thaise wijze. Gestoomd in diverse variaties: met vlees, champions, garnalen of een andere vulling.  Vaak krijg je er een pittige saus bij.

Hoy Tod

Een omelet met… verse oesters! Klinkt raar, maar als je ze ooit geprobeerd hebt, wil je nooit meer anders. Je krijgt er een knoflooksausje bij. Je MOET je erbij gebruiken. De omelet en de saus zijn onafscheidelijk verbonden met elkaar.

Sea Food

Je kunt geen markt voorbij lopen of het wordt er wel verkocht: Sea Food. En hier juist overheerlijk, want het is vers. Je kunt zelf kiezen wat je precies wilt, dat maakt het alleen maar beter.

Geniet van deze heerlijke Bangkok Streetfood-gerechten!

Lees ook

%d bloggers liken dit: