fbpx
populair onder wereldreizigersLaatste nieuws 

Bangkok nog steeds populair onder wereldreizigers

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en dan volgen de lijstjes van zelf. Op een van die lijstjes prijkt Bangkok bovenaan. De Thaise hoofdstad is namelijk nog steeds populair onder wereldreizigers. 

Dat blijkt het het eindejaarslijstje van vliegticket- en hotelzoekmachine momondo.nl. Zij analyseerde de eigen gegevens.  Waar vlogen we massaal heen in 2018? Welke bestemmingen waren het voordeligst en wat zijn nieuwe favorieten onder Nederlandse reizigers?

En als het dan over de populairste bestemmingen gaat staat Bangkok nog stevig om nummer één, met een gemiddelde prijs van 616 euro voor een retourvlucht. Wat feitelijk een absurde lage prijs is.

Het afgelopen decennia zijn vliegtickets naar Thailand steeds goedkoper geworden. Tien jaar geleden was een prijs van 800 euro voor een retourticket redelijk normaal. Nu is dat ruim 600 euro. Dat is een gemiddelde, want ik heb ook al prijzen gezien van 470 euro. Ben je wel 16 uur onderweg met één tussenstop.

populair onder wereldreizigers

Populair onder wereldreizigers

Andere die op de lijst staan als populaire bestemmingen van momondo.nl zijn:  Denpasar, de hoofdstad van Bali, in de top 3 met gemiddeld 675 euro voor een retourticket.

Populaire bestemmingen die dichter bij huis liggen zijn Istanbul, Londen, Lissabon en de twee Spaanse steden Barcelona en Malaga.

Ook is New York dit jaar een aantrekkelijke citytrip-bestemming door de gemiddeld lage prijzen voor een retourticket (377 euro).

Lees ook