fbpx
Ontdek Thailand Praktische informatie Vliegtickets 

Van Bangkok naar Koh Samui

Koh Samui is een van de populairste eilanden van Thailand. Er zijn twee manieren om er naar toe te komen. Een directe en wat duurdere manier. En een goedkope, maar ook langere reis.

Koh Samui is een eiland in de Golf van Thailand. Het ligt zo’n 700 kilometer ten zuiden van Bangkok en 80 kilometer vanaf de oostelijke kustlijn in het zuiden van Thailand. Het is een groot eiland met veel toeristische stranden, zoals Chaweng Beach en Lamai.

De noordelijke stranden met de rustieke dorpjes Mae Nam, Bophut, Bang Rak (de grote Boeddha) en Choeng Mon zijn lieflijker, terwijl de stranden aan de westkust bijna (vrijwel) uitgestorven zijn. Hier vind je meer informatie over Koh Samui,

Naar Koh Samui

Vanaf Bangkok kun je een rechtstreekse vlucht boeken naar Koh Samui. Bangkok Airways vliegt 15 tot 20 keer per dag op Koh Samui en Thai Airways 2 keer. De vliegtijd bedraagt 1 uur en 20 minuten. Het grote voordeel van deze reis is direct is en je slechts twee of drie uur kwijt bent van hotel naar hotel.

Naar Koh Samui

Omdat het vliegveld van Koh Samui een privé-vliegveld is, moeten de vliegmaatschappijen een aardig bedrag neertellen voor landingsrechten. En dat zie je dan weer terug in de ticketprijs.  Het vliegveld van Koh Samui ligt op het noordelijk deel van het eiland, tussen Chaweng Beach en Big Buddha Beach.

Een goedkoper alternatief is om naar Surat Thani te vliegen. Dit kan in Bangkok ook vanaf vliegveld Don Muang met bijvoorbeeld Nok Air. Maar er ook andere maatschappijen vliegen op Surat Thani. De vliegreis duurt een klein uurtje.

Vanaf het vliegveld te Surat Thani rijden er (mini)bussen naar de pier van Donsak. Die rit duurt ongeveer anderhalf uur. In Donsak stap je dan op de boot naar Koh Samui. Je vaart ongeveer twee uur voordat je bent aangekomen op Koh Samui. Nok Air biedt voor de reis van Bangkok naar Koh Samui een speciale pakketreis aan (vlucht, transfer, veerboot).

Naar Koh Samui

Het grote voordeel van niet-direct naar naar Koh Samui gaan, is dat het een stuk goedkoper is dan een directe vlucht. Het grote nadeel is dat het een dag kwijt bent aan reizen. Van hotel naar hotel bedraagt de reistijd al snel zes uur.

Lees ook