fbpx
Ontdek Thailand 

Bangkok in de top 20 van stedentrips

 

Bangkok in de top 20 van stedentrips

Wat betreft intercontinentale bestemmingen staat Bangkok in de top 20 van stedentrips. Dat blijkt uit de zoekgegevens van Hotels.com.

Het is vakantie. Hoewel Nederlanders bekend staan als een reislustig volk dat graag de grens overgaat, vinden we in de top 3 van populaire bestemmingen Amsterdam en Den Haag. Bangkok staat op zeven.

Nederlanders gaan er jaar massaal op uit in hun eigen land. Daar zal de crisis vast wel een rol in meespelen. We gaan een museum bezoeken in Amsterdam (1), een dagje shoppen in Den Haag (3), of ons licht eens werpen op andere Nederlandse steden, waaronder Groningen (16) en Maastricht (19).

Koh Samui

Wat betreft de intercontinentale bestemmingen staat Bangkok dus op een eenzame nummer zeven in de top twintig van steden die onder Nederlanders populair zijn om naar toe te gaan. Vanuit de metropool wordt de rest van Thailand bezocht of een van de andere landen in Zuidoost-Azië bezocht.

Bangkok wordt samen met het Thaise eiland Koh Samui genoemd dat op plaats twaalf is geëindigd. Opvallend is dat er geen andere Aziatische bestemmingen worden genoemd in de lijst van twintig steden.
Onze landgenoten gaan graag op een indrukwekkende stedentrip naar de hoofdstad van de wereld, New York dat op vijf staat of naar Las Vegas, op nummer 9, waar Nederlandse reizigers maar wat al te graag een gokje wagen. Dubai (13) is al jaren, net als Ibiza (11), een favoriete reisbestemming onder onze BN-ers zoals rapper Ali B.

Berlijn

Opvallend is dat de hoofdstad van Thailand genoemd wordt tussen populaire Europese steden die door ThailandMarktvakantievierders worden geboekt. Zo stappen we met het grootste gemak in de auto of de trein om op pad te gaan voor een korte vakantie in Parijs, Barcelona, Londen of Berlijn. Steden die alle vier in de top tien staan. En met het vliegtuig ben je al helemaal snel op de plaats van bestemming om je vakantiedagen optimaal te benutten. Voordeel is dat je dan ook weer sneller thuis. Als je dat wilt tenminste. Want dan is het een nadeel.

Bangkok in de top 20

Dan tot slot de Hotels.com top 20 van steden met de meeste zoekopdrachten naar een hotelovernachting met check-in tussen 30 juli en 12 augustus 2016 en geboekt tussen 1 maart tot 27 juni 2016

 1. Amsterdam
 2. Parijs
 3. Den Haag
 4. Barcelona
 5. New York
 6. Londen
 7. Bangkok
 8. Berlijn
 9. Las Vegas
 10. Rome
 11. Ibiza
 12. Koh Samui
 13. Dubai
 14. Antalya
 15. Lissabon
 16. Groningen
 17. Praag
 18. Venetië
 19. Maastricht
 20. Miami Beach

Lees ook

%d bloggers liken dit: