fbpx
Nieuws 

Komen in Bangkok de straatkraampjes terug?

Al maanden zijn de Thaise autoriteiten bezig om de straten van de Thaise hoofdstad te ontdoen van marktkraampjes. Het aanzien van de metropool zal veranderen, veiliger en netter worden, aldus de autoriteiten. En dan zijn ineens zijn in Bangkok de straatkraampjes terug .

In eerste instantie leken ze gelijk te gaan krijgen, met veel protest en strubbelingen worden de straten leger. Het was bijna weer flaneren over de trottoirs, zeeën van ruimte wanneer je de collega toeristen niet meetelt. Bangkok was het zo kenmerkende en voor sommige storende straatbeeld kwijt.Bangkok de straatkraampjes terug

Je kunt van Thai veel zeggen maar ontbreken van creativiteit niet, zeker niet wanneer het gaat om het ontduiken van overheidsregels. Wie het bedacht heeft is niet duidelijk maar sinds een tijdje zijn in Bangkok de straatkraampjes terug. Letterlijk, is het trottoir verboden gebied, niemand heeft iets gezegd van de straat. Tenminste nog niet.

Netjes tegen de stoep aan staan ze geparkeerd, soms gescheiden van hun klanten door een hekwerkje, doken ze weer op in Pratunam. De brede straat is wat smaller geworden, chauffeurs moeten nu beter uitkijken geen verkopers mee te nemen op hun tocht door het centrum.

Het verplaatsen naar andere delen van Bangkok van de verkopers heeft voor de verkopers niet het gewenste resultaat. Met minder omzet moeten doen is zwaar, zeker wanneer je weet waar het beter is.

De maatregelen van de overheid heeft een einde gemaakt aan een aantal drukke markten/ verkooplocaties. De verkopers redeneren dat er kopers zijn dus waarom zou je niet aan de vraag voldoen. Illegaal of niet.

De politie staat inmiddels een beetje verdwaasd op straat, deze ‘move’ van de verkopers hadden ze niet verwacht. Ze overtreden de verordeningen die ze van de trottoirs moesten weghouden niet. De lijn is dun, maar voor als nog staan ze aan de goede kant.

Voor de campagneleiders die een schoon en opgeruimd Bangkok nastreven is het terug naar de tekentafel. Het ondernemerschap zegeviert, zeker voor nu.Lees ook

%d bloggers liken dit: