fbpx
Bangkok Car Free Day 2013Bangkok Verkeer en vervoer 

Bangkok Car Free Day 2013: aandacht voor de fiets

Bangkok Car Free Day 2013Tienduizenden Bangkokians stapten gisteren op de fiets om Bangkok Car Free Day 2013 te vieren. Ook minister Chadchart Sittipunt van Transport trapte mee op zijn stalen ros door de Thaise hoofdstad.

Deze massale fietstocht was een van de activiteiten die werd georganiseerd om het fietsen in Bangkok te promoten. De wegen Na Phra That en Na Phra Lan waren van zes uur ’s morgens tot middernacht afgesloten, terwijl er op veel andere wegen rijstroken werden afgesloten om zo ruimbaan aan fietsers te geven.

Bangkok Car Free Day 2013: bijna 20.000 fietsers

Volgens minister Chadchart deden er bijna 20.000 mensen mee aan deze activiteit, een belangrijk onderdeel dus op Bangkok Car Free Day 2013. “Ik heb ook een aantal topambtenaren van mijn ministerie opdracht gegeven om mee te fietsen, zodat zij nog beter op de hoogte zijn hoe we de fiets in Bangkok verder kunnen promoten”, zo zei Chadchart op zijn Facebook-pagina.

Uit gegevens van het Ministerie van Transport blijkt dat het wegennet van Bangkok zo’n 5.400 tot 5.500 kilometer lang is. Ervan uitgaande dat de gemiddelde auto zo’n 4,5 meter lang is, dan is er ruimte voor zo’n 1,2 miljoen auto’s in de hoofdstad. Het aantal geregistreerde auto’s in Bangkok staat al op meer dan 7 miljoen en groeit dagelijks. Er moet dus wat gebeuren. Waar hoorden we dat eerder?

Fietspaden onder grote wegen?

Vooralsnog neemt de filedruk in Bangkok alleen maar verder toe. Ook de BTS Skytrain puilt uit in de spitsuren. Chadchart zei verder dat hij de Expressway Authority opdracht heeft gegeven om te onderzoeken hoe er fietspaden onder de Phaya Thai – Chaeng Wattana Expressway en de Art Narong – Ram Indra ringweg aangelegd kunnen worden.

“Als alle betrokken autoriteiten samen gaan werken, dan moet het mogelijk zijn om de fiets als alternatief vervoersmiddel te gebruiken”, aldus de minister tijdens Bangkok Car Free Day 2013. In Bangkok zie je wel steeds meer mensen fietsen, maar de faciliteiten zijn nog ontoereikend. Met name op de grote weg voel je je niet heel erg veilig tussen al die voorbij razende motorbikes en auto’s.

Lees ook

%d bloggers liken dit: