Bangkok blijft de meest bezochte stad ter wereld

Uit onderzoek van Mastercard Global Destination Cities Index komt het volgende naar voren: Bangkok blijft de meest bezochte stad ter wereld.

In totaal kwamen vorig jaar 19,4 miljoen bezoekers naar de Thaise hoofdstad. Daarmee staat Bangkok op nummer één, gevolgd door Londen. Het totale onderzoek bestaat uit 132 populaire steden ter wereld.


Volgens de gouverneur van Bangkok is hij – samen met de andere autoriteiten – er klaar voor om de titel ook volgend jaar in de wacht te slepen. Daarbij houdt hij de veiligheid van toeristen hoog in het vaandel.

Vooral vakantie

Vorig jaar eindigde Bangkok ook al op de eerste plek voor steden als Londen. Opvallend is dat maar liefst 88,6 procent van de bezoekers naar de Thaise hoofdstad reist voor vakantie/stedentrip. Slechts 11,4 procent daarvan komt naar de metropool voor zaken.

Bangkok blijft de meest bezochte stad ter wereld. Vooral Aziatische toeristen weten de stad goed te vinden. Het aantal Chinese vakantiegangers neemt nog steeds explosief toe en dat geldt ook voor toeristen uit andere Aziatische landen.

Ook westerse vakantiegangers komen nog steeds massaal naar Bangkok, al proberen andere Zuidoost-Aziatische landen hier ook een graantje van mee te pikken.

Post Comment