fbpx
Bangkok 45 jaar geledenBangkok Uitgelicht Video's 

Bangkok 45 jaar geleden (video)

Een prachtige oude 16mm film over het leven in Bangkok 45 jaar geleden. Over het dagelijkse leven in de Thaise hoofdstad bijna 5 decennia geleden.

Als ik door de straten van Bangkok loop, dan vraag ik me wel eens af: hoe zou het hier er 100 jaar geleden uitgezien hebben. Net zo druk en chaotisch als nu? De wolkenkrabbers die verrijzen uit het oude centrum van Bangkok waren er nog niet. Honderd jaar kunnen we helaas niet terug gaan in de tijd, maar deze video van Bangkok 45 jaar geleden geeft een mooie impressie van een vergane tijd.

Toen ik de video bekeek (lang leve YouTube!) viel me twee dingen op. Hoeveel er is veranderd en tegelijkertijd ook weer niet. De straten van het Bangkok van toen lijken schoner.

De nieuwbouwhuizen hebben ook nog niet de markante zwarte plekken die veroorzaakt worden door het vochtige klimaat. De stad lijkt er beter uit te zien dan het huidige Bangkok.

Video van Bangkok 45 jaar geleden

Maar tegelijkertijd zie je de eerste opstoppingen van auto’s ontstaan. Nog niet zo erg als nu, maar het begin is 45 jaar geleden al gemaakt. Op straat zie je ook al het begin van de chaos die tegenwoordige normaal is in de Thaise hoofdstad. Mensen die krioelen over straat.

Wat me nog het meest opviel was de westerse levensstijl die de middelclass inwoners van Bangkok zichzelf probeerde aan te meten. “Same same, but different” zou een Thai zeggen. Zoveel is er nu ook weer niet veranderd

Maar laat ik niet alles verklappen. Kijk hieronder zelf naar de prachtige beelden.

Lees ook

%d bloggers liken dit: