Ban Krut nog niet ontdekt door het massatoerisme

Ban Krut nog niet ontdektHua Hin is voor de meeste toeristen de eerste badplaats die ze tegenkomen richting zuiden. Maar op drie uur rijden van deze plaats ligt Ban Krut, nog niet ontdekt door het massatoerisme. Maar dat gaat wel komen, zo is de verwachting. 

Ban Krut was jarenlang een goed geheim voor mensen die graag over een ongerept stuk strand willen lopen, waar wit poederachtige zand de voeten strelen en de rust je toelacht. Je kunt er nog steeds uren lopen en niemand tegenkomen.


De beste tijd om deze parel aan de Golf van Thailand te bezoeken is van november tot en met maart. Van april tot en met juli is het wat warmer en valt er slechts van tijd tot tijd een bui. Tussen augustus en oktober heerst er de regentijd. Voor zon- en zeeaanbidders niet de beste periode.

Kookworkshop

Het badplaatsje ademt ambiance uit en is omgeven door een prachtige natuur. Een trigger om de omgeving te verkennen per scooter of op de fiets. Voor het eten kun je terecht in een aantal restaurants, enkele cocktailbars en een pizzeria.

Ook leuk is een kookworkshop in PK Bar en Kitchen. Zie hun facebookpagina. Echter, als je een uitgaanstype bent of een kroegentocht wilt houden, dan ben je in Hua Hin beter af. Want ’s avonds is het uitgestorven.Ban Krut nog niet ontdekt

Ik adviseer een uitstapje naar het Chedi Phakdi Paka paleis op de berg die over Ban Krut waakt. Daar heb je een oogstrelend uitzicht over het dorp en de zee. Na zonsondergang zie je op het water groene lichtjes van vissersbootjes die op inktvis jagen.

Greenwood Travel

Je kunt in Ban Krut tegen een heel redelijke prijs een eenvoudig hutje huren aan het water of een resort boeken met loopafstand naar het strand. Gespecialiseerde reisorganisaties zoals Greenwood Travel kunnen je in de keuze van een goed hotel van dienst zijn.

Ban Krut wordt ook wel aangeduid als Ban Krood. Er zijn verschillende manieren om er vanuit Bangkok met het openbaar vervoer te Ban Krut nog niet ontdektkomen. Met de trein, aangezien Ban Krut ook een station heeft. Of met de bus, zowel met een private busmaatschappij als met de normale lijnbus. Ook gaan er minibusjes. Maar dat laatste is niet echt een optie.

Volgens berichten vinden steeds meer buitenlandse toeristen deze badplaats en dus ook projectontwikkelaars. De eerste hoogbouw is al gesignaleerd.

Dat neemt niet weg dat deze ‘nieuwe’ strandbestemming de moeite waard is, en blijft, om eens uit te proberen.

Post Comment