fbpx
backpacken in thailandOntdek Thailand Video's 

Backpacken in Thailand (video)

Voor veel jongeren is backpacken in Thailand het summum van een perfecte vakantie. Het land biedt alles: zon, zee, strand, natuur, cultuur, lekker eten en ga zo maar door.

Als je vakantie in Thailand zegt, dan kun je niet om het backpacken heen. Het reizen met een grote rugzak op de rug is ontzettend populair onder jonge toeristen.

Je hele hebben en houden voor een paar weken of zelfs maanden in één rugzak. En met een zo klein mogelijk budget zo veel mogelijk kunnen doen.

Goedkoop

Backpacken in Thailand is voor veel jongeren de ideale kans om redelijk goedkoop veel van het land te zien. Ga maar na: voor een paar euro per nacht heb je al een bed, voor minder dan een euro scoor je al een maaltijd en ook het reizen binnen Thailand is spotgoedkoop. Voor een lange rit in de bus of de trein betaal je nooit meer dan 10 tot 20 euro.
backpacken in thailandAls je voor backpacken in Thailand kiest, dan is de kans groot dat jouw reis begint op Khao San Road in de hoofdstad Bangkok.

Dit is het backpackwalhalla van Thailand – en misschien wel van de wereld. Hier ontmoet je gegarandeerd nieuwe mensen van verschillende nationaliteiten.

Iedereen komt hier namelijk samen. Voor een paar euro per nacht heb je hier een kamer en ook het eten en drinken is hier niet duur.

Backpacken in Thailand

Vanaf Khao San Road kun je heel gemakkelijk richting het noorden of zuiden reizen per bus of trein. Chiang Mai of de eilanden in het zuiden van Thailand zijn populaire bestemmingen voor backpackers. Denk bijvoorbeeld aan Koh Phi Phi of Koh Phangan (Full Moon Party).

In de onderstaande video doe je meer inspiratie op wat betreft jouw budgetreis in Thailand. Het enige wat ik je wil afraden, is het maken van een ritje op de rug van een olifant. Voor de rest: gaan met die banaan en genieten van Thailand!

Lees ook

%d bloggers liken dit: