fbpx
Baan Phaa HeeOntdek Thailand Rest van Thailand 

Baan Phaa Hee: tussen de locals in de bergen

Het allerleukste in Thailand vind ik het ontdekken van nieuwe plekken. Zoals ik onlangs deed in Chiang Rai en in Baan Phaa Hee uitkwam.

Mijn ideale trip ziet er als volgt uit: boek een binnenlandse vlucht naar een leuke bestemming, huur een auto en ga op verkenningstocht.

Dat deed ik onlangs in de provincie Chiang Rai. Ik vloog erheen, haalde mijn huurauto op en besloot om meteen de bergen in te rijden. Deze provincie staat bekend om de mooie bergen en de schitterende natuur.

Lang leve Google Maps

En tegenwoordig kun je niet meer verdwalen dankzij Google Maps op je telefoon. Houder op het dashboard, oplaadkabel in de USB-poort van de auto en rijden maar. Op het internet had ik gezien dat de omgeving langs de grens met Myanmar (Birma) echt prachtig is.

Binnen een uur reed ik al over smalle bergwegen. Mijn huurauto (een ondergemotoriseerde Nissan Almera 1.2) had het moeilijk met de steile stukken. Uiteindelijk lukte het allemaal en kwam ik uit in Baan Pha Hee. Een slaperig bergdorp waar op het eerste gezicht niets te doen is. Een paar oudjes die op een soort van veranda zitten en wat kleine kinderen die over straat rennen. Gelukkig was er ook een koffiezaak. Wat dus ook een homestay blijkt te zijn.

Nooit echt warm

Het voordeel van zo hoog in de bergen is dat je altijd frisse lucht hebt. En dat het er nooit warmer wordt dan 30 graden. Heerlijk koel dus! Ik raak in gesprek met een local, die mij vertelt dat dit een bergdorp is waar Akha wonen – een van de bergstammen in Thailand. Ze verbouwen hier zelf hun koffie en thee en dat proef je.

Zoals gezegd is het dus ook een homestay. Voor 750 baht per persoon per nacht slaap je hier. Je krijgt dus niet alleen mee hoe de locals hier leven, maar je draagt ook een steentje bij aan de ontwikkeling van het toerisme in deze van oorsprong arme gebieden.

Steeds meer buitenlandse toeristen vinden de weg hierheen. Helaas kan ik er op internet verder weinig over vinden. Maar als je in Chiang Rai zegt dat je naar Doi Pha Hee wilt, dan komt dat vast en zeker in orde.

Lees ook