fbpx
avondmarkten in bangkokBangkok Ontdek Thailand 

Avondmarkten in Bangkok: waar vind je ze?

Struinen naar koopjes en genieten van al het lekkere eten? Dan ben je op de avondmarkten in Bangkok aan het juiste adres. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Thai zijn gek op markten. En ook voor toeristen is het een geweldige plek. Hier vind je van alles: van goedkope kleding tot andere prullaria. Maar het hoogtepunt van de markt is toch wel het eten.

Dat geldt zeker voor de avondmarkten in Bangkok. Op veel plekken verdwijnen de eetstalletjes uit het straatbeeld – vaak gedwongen door de overheid. De verkopers zetten hun kraampje opnieuw op, vaak op markten.

Talad Rot Fai Ratchada

Van alle avondmarkten in Bangkok is Talad Rot Fai Ratchada verreweg het bekendst. Dat komt vooral door de centrale ligging. Het is namelijk uitstekend bereikbaar met de ondergrondse MRT – uitstappen bij Thailand Cultural Center.

Hier vind je heel veel eten, maar ook leuke bars en kraampjes waar je koopjes kunt scoren. Door de centrale ligging vind je er veel toeristen, waaronder ook veel Chinezen en Koreanen.

Andere populaire avondmarkten in Bangkok zijn Talad Rot Fai Srinakarin en Talad Lib Duan. Echter, hier vind je vooral locals, omdat de ligging minder gunstig is. Je kunt hier alleen maar met de taxi komen.

Plekken in de Thaise hoofdstad waar je ook straatverkopers vindt, zijn verder Patpong en natuurlijk Khao San Road. Dit is vooral ingericht voor de toeristen, waardoor het lokale aspect ontbreekt.

Lees ook