F Autovakantie in Thailand? Kan dat? - Hier is Thailand.nl
Autovakantie in ThailandUitgelicht 

Autovakantie in Thailand? Kan dat?

Op vakantie gaan naar Thailand is voor velen een droom die uitkomt. Maar je wilt niet in een groepsreis meegaan, of gebruik maken van het plaatselijke openbaar vervoer. Je wilt vrij zijn, zelf bepalen waarnaar toe en wanneer. Dan wil je een autovakantie in Thailand.  

Zelf je route bepalen, of daar juist van afwijken. Zelf bepalen wanneer je gaat reizen.  En hoe laat. Kun je uitslapen als je het laat hebt gemaakt en gewoon de volgende dag wat later vertrekken. Honger gekregen onderweg? Geen probleem. Je stopt waar jij wilt voor lunch of snack. Een autovakantie in Thailand is de ultieme vrijheid.

Is dat niet gevaarlijk een autovakantie in Thailand?

“Is dat niet gevaarlijk” hoor ik je al denken. “Je hoort en leest zoveel gruwelverhalen over het Thaise verkeer”. Dat klopt, maar je moet je ook beseffen dat Thailand een enorm land is met 70 miljoen inwoners. Statistisch gezien is de kans op een ongeluk in Thailand groter dan in Nederland, maar nog steeds erg klein. En als je daarbij defensief rijdt en je houdt aan de Thaise mentaliteit, en de wijze waarop zij zich in het verkeer gedragen. dan zal er je niks overkomen.

De Thai rijden links en kennen niet echt veel verkeersregels. Dat wil dus zeggen: goed anticiperen en vooral niet agressief rijden. In Thailand geldt: wie het dichtst bij de kruising staat, heeft voorrang.

Vrijwel alle bewegwijzering is tweetalig (Thai en Engels). Zorg wel voor een Engelstalige wegenkaart en een navigatiesysteem is ook erg handig. Over diefstal hoef je jezelf geen zorgen te maken. Die komt in Thailand nauwelijks voor vanwege de hoge straffen die daar op staan.

Autovakantie in Thailand

Waar moet je op letten?

  • U moet voor autohuur in Thailand in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs en minimaal 21 jaar oud zijn (Elk ANWB-kantoor in Nederland of gemeente van uw woonplaats in België verstrekt een internationaal rijbewijs, geldig voor één jaar.)
  • Tevens moet u beschikken over een creditcard, onder meer voor het betalen van de borgsom.
  • Autohuur is inclusief LDW (Loss Damage Waiver ) maar exclusief SDW (Super Damage Waiver.) Maximale eigen risico is tussen de 8.000 – 10.000 THB afhankelijk van het autotype. Dit eigen risico is af te kopen, lees condities.
  • Veel huurauto’s zijn van Japanse makelij. Als je problemen krijgt met een Honda dan kun je deze site eens proberen om onderdelen te kopen. Daar zijn ook alle andere (Japanse) merken verkrijgbaar.

Lees ook

%d bloggers liken dit: