Attracties met dieren in Thailand: laat het links liggen!

Wij schrijven het al langer op onze website en nu waarschuwen dierenbeschermingsorganisaties er ook voor: laat attracties met dieren in Thailand links liggen.

Knuffelen met tijgerwelpen, ritjes op olifanten en dansende apen. Het zijn attracties met dieren in Thailand waar helaas veel toeristen nog altijd heen gaan.


Want was is er nu leuker dan een selfie met een tijger of een ritje op een olifant door het oerwoud? Voor de toerist waarschijnlijk niet veel. Maar voor de dieren helemaal niet.

Volgens dierenbeschermingsorganisaties worden er dagelijks ruim 550.000 wilde dieren mishandeld voor het gebruik in toerisme.

Toeristische attracties waar dierenleed achter schuilt
Olifantenritten maken
‘Knuffelfarms’ met welpen van katachtigen
Dolfijnenshows
Dansende apen of beren
Ezelritten op Santorini

Thailand

Voor de attracties met dieren in Thailand gaat het dus vooral om olifanten, tijgers en apen.

Volgens een woordvoerder is de wreedheid van ritjes op olifanten inmiddels goed doorgedrongen tot toeristen. Toch is dat niet helemaal waar, als je ziet dat er nog dagelijks vakantiegangers op deze jumbo’s stappen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Coco&Tosia (From One Love FCI) (@kornasia) op

Verder meldt de woordvoerder: “Veel plekken waar dieren geëxploiteerd worden, noemen zichzelf een opvang. Mensen willen daar graag in geloven. Ze denken: oké, ik mag hier olifanten wassen en aaien en dat is in elk geval beter dan erop rijden. Niet wetende dat het dier dan met een haak onder de duim wordt gehouden door de trainers.”

Hoe herken je uitbuiting van dieren?
De dieren mogen geaaid of aangeraakt worden
Er zijn heel veel jongen of welpjes waarmee je op de foto mag
Dieren worden ingezet in shows of voor entertainment
Dieren worden verhandeld of gefokt

Kortom: zie je iets wat niet aan de haak is? Doe er dan niet aan mee!

2 Comments - Write a Comment

 1. Thailand gaat er sowieso op achteruit. Veel meer criminaliteit, onbeschoft gedrag naar toeristen, de boel belazeren en op de hele linie gewoon niet meer wat het was.

  Reply
 2. · Edit

  Volledig mee eens. Mijden die barbaren. Nog beter is het Thailand te mijden totdat ze toeristen weer gaan respecteren en die dure bath aanpakken. Het Jomtien Beach Hotel werd van de week dichtgegooid i.v.b. met een zakelijk geschil. De gasten werden op straat gegooid zonder de ontheemden een refund te geven!

  Maar velen ( de slimmeriken) mijden Thailand al volgens TheThaiger:
  “Pattaya – 30% down this year, European tourist drop-off”

  Logisch een vakantie in Thailand is rond de 30-50% duurder dan 10 jaar terug. Het wordt er steeds heter ( klimaatverandering) en de lichtkwaliteit is juist in het hoogseizoen erbarmelijk en ongezond……

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.