fbpx
asiatique bangkokBangkok Ontdek Thailand 

Asiatique: shoppen aan het water

Deze mall in de Thaise hoofdstad an de Chao Phraya, heeft een oppervlakte van meer dan 4.000 vierkante meter. Oude pakhuizen uit de vroegere handelstijd zijn helemaal opnieuw ingericht met winkels, restaurants en theaters. Asiatique is zeker een bezoekje waard!

Asiatique The Riverfront

Via een commercial in de BTS werd ik jaren geleden voor het eerst op Asiatique The Riverfront – zoals het project voluit heet – geattendeerd. Een chique geklede dame komt met een boot aan bij een fraai winkelcentrum en wordt daar omringd door mooie mensen en allerlei luxe.

Goed, de aandacht is gewekt en dus besluit ik er zelf maar eens heen te gaan. Mijn verslag van mijn eerste bezoek jaren geleden.

Asiatique ligt aan de Charoenkrung Road in het Wat Prayakrai District. Het is eenvoudig te bereiken met de BTS. Je stapt uit bij Saphan Taksin, volgt de borden en na een korte wandeling kom je uit bij de Sathon pier aan de Chao Phraya.

Shuttle boot naar Asiatique

Van en naar Saphan Taksin vaart meerdere malen per uur een shuttle boot. Vooral in de avonduren is het erg leuk om dit korte boottochtje te maken, met links en rechts alle hoge gebouwen en in de verte de vele aangelichte bruggen.

Na een minuut of tien varen legt de boot aan bij Asiatique. De vlaggen van landen over de hele wereld hangen hoog in top en wapperen er flink op los. Als ik voet aan wal zet besluit ik – ondanks een knorrende maag – eerst maar eens wat rond te lopen.

De eerste indruk is veelbelovend. Bij de entree staat een treintje klaar dat bezoekers rond rijdt door de shopping mall. Het is zondagavond en dus is het een drukte vanjewelste.

De achterliggende gedachte van Asiatique is om bezoekers een leuke avond te bezorgen, terwijl ze kunnen genieten van de relaxte sfeer die de Chao Phraya ademt. Het geheel ademt inderdaad ontspanning uit. Met meer dan duizend kleine winkeltjes kan de shop-a-holic zijn of haar hart hier ophalen.

Qua opzet lijkt het heel erg op Terminal 21 bij Asoke en het doet wat betreft winkelaanbod weinig voor elkaar onder. Alleen is Terminal 21 met het vliegveldconcept en de verschillende verdiepingen die zijn geïnspireerd op wereldsteden veel origineler aan dan Asiatique.

Restaurants Asiatique

Een Thaise shopping mall is natuurlijk geen Thaise shopping mall als er niet veel restaurants aanwezig zijn. Ook in Asiatique hoef je niet van de honger om te komen. Uiteraard zijn er veel Thaise en Japanse restaurants, maar je vindt hier ook veel gelegenheden waar je terecht kunt voor fusion food.

Omdat het zondagavond is het in veel restaurants erg druk en staat er soms buiten zelfs een rij. Dat niet alles even vlekkeloos verloopt blijkt wel als we bij een restaurant staan te wachten tot er een tafeltje vrij komt. Een aantal oudere farangs komt naar buiten en één van hen adviseert mij om vooral niet naar binnen te gaan. Als ik hem vraag wat de reden is vertelt hij mij dat ze anderhalf uur zaten te wachten en nog geen eten hadden gekregen…asiatique overzicht

Ik kies eieren voor mijn geld en besluit voor een ander restaurant te kiezen. Bar/kitchen heet het. Er staat Thais, Japans en westers eten op de kaart. De bediening is hier gelukkig wel vlot en ook het eten is prima en alleszins redelijk geprijsd.

Naast veel restaurants kun je voor een drankje ook terecht bij de Ierse pub en voor verder vermaak kun je naar een van de twee theaters, iets wat wel uniek is voor een shopping mall in Bangkok. Twee jaar geleden sloot het Joe Louis Puppet Theater haar deuren, maar die zijn nu dus weer geopend op het terrein van Asiatique.

Ben je meer een liefhebber van een ladyboyshow? In dat geval kun je niet om Calypso heen. Hier schijnt een van de beste ladyboyshows van Bangkok plaats te vinden.

Pier Asiatique

Ik besluit de theaters te laten voor wat ze zijn en loop weer naar de pier. De shuttle boot legt niet veel later aan en na tien minuten varen worden de bezoekers weer keurig afgezet bij de Sathon pier.

Met veel hoge appartementengebouwen en een aantal luxe hotels in de omgeving is Asiatique een aanwinst in deze opkomende wijk in Bangkok.

Voor het winkelaanbod hoef je er niet per se heen te gaan, maar de entree met de boot, het idee van de oude havenpakhuizen en de vele restaurants maken het toch de moeite waard om Asiatique een avondje te bezoeken.

Locatie: Charoenkrung Road, Riverside, Bangkok

Openingstijden: dagelijks van 17.00 – 24.00 uur

Bereikbaarheid: BTS Saphan Taksin, daarna met de shuttle boot.

Website: www.thaiasiatique.com

Lees ook