fbpx
Praktische informatie Uitgelicht 

Apps voor je vakantie in Thailand

De smartphone en tablet hebben je verblijf in verre bestemmingen alleen maar makkelijk gemaakt. Liep je tien jaar geleden nog met een Lonely Planet en een woordenboek over straat, nu klik je een app aan op je mobiele apparaat en klaar is kees. We zetten een paar handige apps voor je vakantie op een rij:

BZ Reisadvies

Deze app van de Rijksoverheid is voor de zekerheid. De app laat omstandigheden en reisadviezen van zo’n beetje alle bestemmingen ter wereld zien. Bovendien zijn handige zaken als wat te doen bij paspoortverlies ook offline in de app te raadplegen. Bij dergelijke noodgevallen laat BZ Reisadvies per land zien hoe de reiziger contact het de Nederlandse ambassade of consulaat kan opnemen.

Download BZ Reisadvies voor Android of voor iOS (gratis)

Here Maps

imagesOp vakantie veel data verbruiken blijft in de meeste gevallen een dure grap. En juist kaarten-apps, op vakantie extra handig, verbruiken veel data. Maar Here Maps biedt de mogelijkheid om kaarten per land te downloaden. De hele app is vervolgens offline te gebruiken, terwijl opgeslagen kaarten tot in de kleinste details opgeslagen blijven.

Denk er voor vertrek wel aan om de kaart van het land van bestemming te downloaden: die variëren van enkele honderden MB’s tot ruim een GB in formaat. Eenmaal op de bestemming is enkel een GPS-verbinding nodig, en die verbruikt geen data.

Download Here Maps voor Android of voor iOS of voor Windows Phone (gratis)

XE Currency

Wie buiten de eurozone op vakantie gaat krijgt met vreemde valuta te maken. Hoeveel iets in welke denkbare munt dan ook waard is, kan met XE Currency makkelijk berekend worden. Geldige valuta in het land van bestemming kunnen makkelijk onder elkaar worden gezet. De koers is altijd actueel, en voor plekken zonder internet wordt de laatst bekende koers opgeslagen.

Download XE Currency voor Android of voor iOS (gratis)

downloadGoogle Translate

De uitstekende vertaal-app van Google lijkt een logische keuze op reis, en dat is het ook. Vooral dankzij handige opties die in de loop van de jaren zijn toegevoegd, zoals vertaling via de camera en de microfoon. Thaise zinnen vertalen is lastig en vaak ook fout. Maar woorden doet de app prima.

Download Google Translate voor Android of voor iOS (gratis)

Kindle

Vakantie is het ideale moment om een paar boeken te lezen. Dat kan met de huidige schermen prima op tablets en zelfs telefoons, en de Kindle-app van Amazon is een uitstekende keuze.

De app biedt precies genoeg functies voor comfortabel lezen, met speciaal op schermen toegespitste letters. Bovendien is het boekenaanbod van Amazon groot, zijn de prijzen vaak gunstig en houdt het bedrijf veel kortingsacties voor e-books.

Download Kindle voor Android of voor iOS (gratis)

Lees ook