fbpx
Vertaal-app voor Thaise gerechtenEten en drinken Praktische informatie Uitgelicht 

Vertaal-app voor Thaise gerechten

Ken je dit: je loopt een restaurant in Thailand binnen en krijgt een menu in je handen gedrukt. In het Thai. En zelfs als er een Engelse vertaling onderstaat, dan begrijp je er nog niks van. Deze vertaal-app voor Thaise gerechten beidt uitkomst voor in zulke situaties. 

Thai eten graag. Er gaat zelfs een grapje over. Hoe vaak eet een Thai per dag? Een keer. De hele dag. Eten is de basis van het Thaise bestaan. Het is het eerste wat ze aan je vragen bij een ontmoeting. Heb je al gegeten?

Het is dus niet vreemd dat de Thaise keuken zo verfijnd is. Na vele honderden jaren van koken en proeven kan het niet anders dat gerechten een explosie van smaak veroorzaken. Zoet, zuur, bitter en pittig.  Je vindt al deze vier smaaksensaties in elk Thais gerecht terug.

Download app voor Thaise gerechten

De Thaise keuken is ook een van de redenen waarom veel reizigers in dit Zuidoost-Aziatisch land neerstrijken. Na een dagje cultuur snuiven of op een parelwit strand gewerkt te hebben aan je tint, heerlijk uitgebreid genieten van een heerlijke maaltijd.

Maar dan krijg je de menukaart in handen gedrukt. Vaak in het Thai, soms met een vertaling eronder. Die nog niet veel zegt, want het is slechts de vertaling van de naam van het gerecht.

Vertaal-app voor Thaise gerechten

Als je de app Thai Food Terms op je telefoon gedownload hebt, is dat geen probleem meer. Je tikt de naam van het gerecht in en je krijgt uitgebreid informatie. In het Engels of Duits, wat je wilt. (Nederlands is er niet).

Handig! Zo kun je op een fijne manier de Thaise keuken ontdekken. En dat is al een avontuur op zich!

Lees ook

%d bloggers liken dit: