fbpx
app voor chatuchakNieuws 

Een app voor Chatuchak in Bangkok

Ben je wel eens op de grootste weekeindmarkt van Zuidoost-Azië geweest? Ben je verdwaald? Da’s niet gek, want de markt is enorm. Er komt een oplossing in de vorm van een app voor Chatuchak.

Ik ben er zelf ook een aantal keren geweest, en raakte altijd weer de weg kwijt. Al die steegjes en kraampjes lijken op elkaar! Er schijnt een logica in de opbouw te zitten, ik heb ‘m alleen nog niet kunnen ontdekken. Tussen de 200- tot 300.000 mensen doen wekelijks de populaire markt aan. De markt telt in totaal zo’n 15.000 winkeltjes. Wie hier niet slaagt….Verdwalen

De weekendmarkt is een waar paradijs voor shoppers. Ze kunnen de hele dag rondslenteren, spullen bekijken en zichzelf daar uren mee bezig houden. Maar stel nu eens dat je iets ziet wat je leuk vindt. Maar je koopt het niet direct. Je wil er even over nadenken. Of kijken of bij een andere winkel goedkoper is. Want daar gaat shoppen over. toch?. Vergelijken en dan pas kopen.

Een paar uur (of en paar dagen) later heb je besloten om het gewilde artikel te gaan kopen. Nou, succes bij het terugvinden van dat ene winkeltje of kraampje… Dat kan een nieuwe ontdekkingstocht opleveren.

App voor Chatuchak

De eigenaar van de markt zag in dat dit een probleem is voor de winkelende toerist. En dat de shoppende reiziger uiteindelijk niet koopt wat ie zou willen. Wat jammer voor die toerist is, want een teleurstelling. En dat wil je niet op je vakantie. Maar ook voor de winkelier. Die loopt namelijk omzet mis.


Dus is er een win-win-oplossing bedacht. Een app voor Chatuchak weekeindmarkt. Daarop zit een navigatiesysteem, zodat je jouw winkelier snel vindt. Verder kun je zien welke winkel er aanbiedingen heeft (ook handig) en je kunt ermee betalen.

Een nadeel. Slechts 50 winkeliers doen tot dusver mee. Maar dat aantal zal vast en zeker nog gaan groeien, zeker als de app mooie resultaten laat zien. De app is vanaf november op je mobiel te downloaden.Lees ook

%d bloggers liken dit: