Apenplaag in Hua Hin bestreden (video)

Zo’n 2.000 wilde apen maken het toeristen in de populaire badplaats knap lastig. Maar ja, diezelfde toerist is er ook de oorzaak van dat er een apenplaag in Hua Hin is. 

De apen struinen overal rond waar toeristen zijn. Ze komen vooral in grote getale voor in het Royal Hua Hin Golf Course, bij de Khao Takiab Temple en bij Hin Lek Fai Hill. En het zijn geen lieverdjes. Ze stelen voedsel, intimideren de toeristen en brengen schade aan huizen en restaurants aan.
De autoriteiten hebben al verschillende malen toeristen gevraagd de apen niet te voeren, en toch gebeurt het. Zelfs borden met een waarschuwing werden massaal genegeerd. En nu is er een ware apenplaag in Hua Hin. Zie de video hieronder en oordeel zelf.

Bestrijden va apenplaag in Hua Hin

De autoriteiten hebben er genoeg van en ondernemen actie. De vrouwtjesapen worden gesteriliseerd. Zo’n 600 apen worden gevangen en verplaatst naar Hin Lek Fai Hill. Daar wil Hua Hin een speciale toeristische trekpleister voor apen gaan bouwen. Zodat de toeristen zich hier kunnen vergapen aan de apen.

Daar komen dan speciale kijk- en voederplekken. Op die manier hoopt het stadsbestuur het probleem met de apen de kop in te drukken. Voor de toerist is het natuurlijk minder leuk. Een tamme aap voeren is toch niets anders dan een wilde aap een nootje geven…

Video

Share This Post

Post Comment