fbpx
Apeneiland bij PattayaOntdek Thailand Pattaya 

Het Apeneiland bij Pattaya (Koh Ling)

Een van de toeristische trekpleisters die sinds in een paar jaar in Thailand erg in opkomst is, is het Apeneiland bij Pattaya.

Apeneiland (Koh Ling) is eigenlijk de bijnaam van het eiland, dat van oorsprong Koh Phed heet. En dat betekent weer eend. De bijnaam heeft het eiland uiteraard te danken aan de grote apenkolonie die er huisvest. Het is een bijzondere trip die je zeker lang zal bijblijven na je vakantie

Neem fruit mee naar Apeneiland bij Pattaya

Apeneiland ligt direct achter Jomtien Beach en is makkelijk per speed- of gewone boot te bereiken. Zorg wel dat je een redelijk prijs afspreekt met de booteigenaar, er zitten nogal veel oplichters tussen die veel te veel geld vragen voor de overtocht. Vraag eerst de prijzen aan een paar eigenaren en kies dan pas de boot uit.

De reis naar Apeneiland duurt ongeveer 20 minuten. Zorg dat je voldoende fruit meeneemt, want daar zijn de apen dol op. De apen vind je overal. Tussen de bomen, langs de kustlijn. Toen de eerste toeristen het eiland ontdekten waren de apen nogal schuw, dat zal ondertussen wel veranderd zijn. Ik heb verhalen gelezen dat de apen zelfs naar de boten toe zwemmen om te zorgen dat ze als eerste aan de lekkernijen zitten.

Als je geluk hebt zijn er net enkele babies geboren. Prachtig en ontroerend om te zien hoe moederaap de kleintjes meeneemt en fruit voedt. Er zijn tal van video’s op youtube te zien over Apeneiland bij Pattaya, hieronder is er eentje:

Lees ook