fbpx
Aparte wagons voor vrouwen en kinderen in Thaise treinenNieuws 

Aparte wagons voor vrouwen en kinderen in Thaise treinen

Aparte wagons voor vrouwen en kinderen in Thaise treinenDe maatregel was al aangekondigd en sinds 1 augustus is het doorgevoerd: aparte wagons voor vrouwen en kinderen in Thaise treinen. Hiermee wil de Thaise overheid het seksuele geweld tegen vrouwen in de treinen tegengaan.

De aanleiding is natuurlijk de gruweldaad vorige maand, toen een 13-jarig meisje in de nachttrein van Surat Thani naar Bangkok werd verkracht en vermoord. De 22-jarige dader (een schoonmaker die werkzaam was voor de Thaise spoorwegen) gooide het levenloze lichaam vervolgens uit de rijdende trein.

Aparte wagons voor vrouwen en kinderen in Thaise treinen

Dit misdrijf leidde tot veel protesten tegen de State Railway of Thailand (SRT). Daarop werd een aantal maatregelen getroffen door de Thaise spoorwegen. Naast aparte wagons voor vrouwen en kinderen in Thaise treinen wordt het verleden van spoorwegpersoneel uitgebreid nagetrokken. Daarnaast gelden er strengere regels voor alcoholconsumptie in de trein.

De aparte wagons voor vrouwen en kinderen in Thaise treinen zijn eenvoudig te herkennen. ‘Ladies & children only’, zo staat op de buitenkant van de treinwagons. Het interieur wijkt ook af van de standaardwagon. Zo hebben de treinstellen roze gordijntjes in plaats van blauw en zijn ze gedecoreerd met wit-roze bloemen. Jongetjes mogen weliswaar naar binnen, zolang ze niet ouder zijn dan 10 jaar en niet langer zijn dan 1 meter 50.

Vrouwelijk personeel

Ook het personeel dat in deze aparte wagons voor vrouwen en Thaise treinen werkzaam is, bestaat louter uit vrouwen. Deze speciale treinstellen zijn gekoppeld aan de treinen op de belangrijkste routes naar het zuiden (Surat Thani), noorden (Chiang Mai) en het noordoosten (Nong Khai) van Thailand. De nachttreinen op deze trajecten worden ook veel gebruikt door toeristen die op eigen gelegenheid door het land reizen.

Voor komend weekend (het lange weekend vanwege Moederdag op 12 augustus) zijn de speciale plaatsen in deze wagons al volgeboekt. Ben je zelf een vrouw en wil je hier ook gebruik van maken? Dan kun je contact opnemen met de SRT en een reservering maken.


Lees ook

%d bloggers liken dit: