fbpx
Ang Thong National Marine ParkEilanden Ontdek Thailand 

Ang Thong National Marine Park

Na jaren heeft het verhaal rond Ang Thong National Park nog steeds iets exotisch en spannends.

Eeuwenlang was dit gebied het toevluchtsoord voor de piraten.  De tientallen eilandjes en de weggestopte grotten waren perfect om de geroofde schatten te verstoppen.

Toen eenmaal alle piraten verdreven waren of achter slot en grendel zaten, streek de Thaise marine hier neer en vestigde een trainingsbasis.

Vandaar de naam National Marine Park. Sinds de jaren tachtig is het Ang Thong een beschermd natuurgebied dat zo’n honderd vierkante kilometer beslaat.

Daarmee is dit het tweede grootste natuurpark van heel Thailand. Ang Thong betekent ‘pot met goud’, een verwijzing naar het rijke onderwaterleven die zich in de zee rondom de eilanden bevindt.

Ang Thong National Marine Park

De meest kleurrijke vissen kom je hier tegen. Het ligt op nog geen twee uur vanaf Koh Samui. In het Ang Thong National Park vind je 42 eilanden. Twee ervan springen eruit:

Koh Mae

Koh Mae betekent letterlijk ‘Moedereiland’ (Thai: koh = eiland, Mae = moeder).  Laat nu hier  de schrijver van het boek ‘The Beach’ (verfilmd met Leonardo DiCaprio) zijn inspiratie voor zijn boek hebben opgedaan! Kog Mae herbergt een afgesloten groen-blauwe zeewaterlagune: Talai Nai.

Of voor ‘The Beach’-liefhebbers onder ons beter bekend als de ‘Blue Lagoon’. Dit is een prachtig smaragdgroen meer volledig omgeven door steile kalksteenrotsen. Het kost wat moeite om deze verstopte parel te zien, aangezien je zeker een honderdtal treden moet beklimmen. Maar het is zeker waard.

Je kunt er ook kajaktochten maken, de de ideale manier om dichtbij de rotsformaties te komen en de kleine verstopte grotten te bezoeken.

Ang Thong National Marine ParkKoh Wua Talap

Op dit eiland wil je vooral toch het uitkijkpunt bezoeken. Dat biedt namelijk een prachtig uitzicht over alle eilanden van het Ang Thong National Park. Het is wel een flinke klim omhoog langs rotsen en keien.

Een zeer pittige klim van zo’n 400 meter omhoog. Om de 100 meter kun je even op adem komen door te rusten bij een tussentijds uitzichtpunt.

Het is écht even afzien, maar de beloning is groot: Aan de top word je beloond door een adembenemend uitzicht! Ben je bekomen en terug op het strand? Pak dan je snorkelspullen erbij om het prachtige onderwater leven te gaan bewonderen!

Hoe kom ik er?

Je kunt het Ang Thong National Marine Park bereiken per boot (duur: 2 uur). Sommige tours bieden zelfs deze excursie aan per speedboot (duur: 1 uur). Kosten variëren van 1500 tot 2000 baht (35-50 euro).

Ben je gedurende onze wintermaanden op Koh Samui? Dan moet je het weer goed in de gaten houden. Het komt wel eens voor dat het park ‘gesloten’ wordt wegens stormachtig weer.

Lees ook

%d bloggers liken dit: