fbpx
Chiang Mai Uitgelicht 

Ang Ka: Thailand’s hoogste jungletour

In de buurt van Chiang Mai ligt Doi Inthanon National Park, op 2.000 meter boven zeeniveau. Ang Ka is de naam van een bijzondere natuurwandeling die je daar kunt maken.

De eerste verbazing voor mij is het feit dat je in Thailand boven 2.000 meter kunt komen, de tweede het regenwoud waar je doorheen loopt. Beide geven aan dat ik uit Nederland kom en gelukkig nog snel verbaasd ben.

Rond om een meertje, het hoogste van Thailand, ligt een gebied dat het hele jaar door groen blijft. Best bijzonder op deze hoogte. De wandeling is niet overdreven lang, maar een kleine 400 meter. Wat het aan lengte mist, wordt goedgemaakt door de enorme diversiteit aan begroeiing en vogels.

Ang Ka

De naam betekent kraaienmeertje. Kraaien zijn misschien de minder spectaculaire vogels die je op deze tocht kunt zien of horen. Tropische vogels voeren de boventoon in het gezang wat je begeleidt op je wandeling. Een wandeling die gaat over een houten loopbrug. Fijn want het is er bijna altijd vochtig en beetje glad.

De brug is de enige ingreep die je ziet in de omgeving. Als met een scherp mes voert het door het regenwoud. De bomen tot aan de leuning. Het mos kent geen grenzen en komt tot op de loopbrug.

De wandeling is indrukwekkend, er is zoveel te zien dat ik geen stemmen van mede wandelaars wilde horen. De natuur volledig op me in laten werken. Heel bijzonder niets dat wijst op een menselijk ingrijpen behalve de brug.

Het half uurtje onderdompelen in de natuur en vertragen tot een rustig wandeltempo, bijna slenteren is wat de dokter zou voorschrijven bij ontstressen.

Doi Inthanon en omgeving

Behalve de wandeling bij Ang Ka biedt Doi Intanon nog veel meer als het hoogste punt van Thailand, tempels, watervallen, alles voor een leuk afwisselend dagje uit.

De hoogte maakt dat je even los komt van het drukke en drukkende Chiang Mai. Verstandig is wel om even wat warme kleding mee te nemen, het kan er echt afkoelen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: