Alcoholverbod in Thaise nationale parken

Sinds 2010 geldt een alcoholverbod in Thaise nationale parken. Word je toch betrapt? Dan riskeer je een boete van 1.000 baht of een maand gevangenisstraf.

De autoriteiten namen deze maatregel al in 2010 na een aantal incidenten. In Khao Yai National Park kregen toeristen het aan de stok met dronken studenten. Dat liep zo uit de hand, dat een student uiteinelijk werd doodgestoken.


Vanaf dat moment geldt dus een alcoholverbod in Thaise nationale parken, al zijn veel mensen daar blijkbaar nog niet van op de hoogte.

Spandoeken

Door spandoeken op te hangen met de tekst ‘National parks are alcohol-free zones’, hopen de autoriteiten dat het nu wel duidelijk is.

‘Mensen bezoeken nationale parken om de natuur. Daarom willen wij duidelijk maken dat alcohol er niet is toegestaan’, aldus een woordvoerder van de autoriteiten.

‘Onveilig gevoel’

Verder benadrukt hij dat toeristen de autoriteiten dienen te waarschuwen als ze anderen alcohol zien drinken. ‘Dat kan door 1362 te bellen. Alcohol drinken leidt vaak tot incidenten. Als toeristen anderen het zien nuttigen, voelen ze zich wellicht ook onveilig.’

Ben je dus van plan om een van de nationale parken – zoals bijvoorbeeld Khao Yai –
te bezoeken? Hou er rekening mee dat het drinken van alcohol niet is toegestaan.

Post Comment