fbpx
alcoholverbodNieuws 

Alcoholverbod in de buurt van scholen nog vaag

alcoholverbodAan het mogelijke alcoholverbod in de buurt van onderwijsinstellingen zitten nog veel haken en ogen. Zo is er nog veel onduidelijkheid over de afstand waarin geen alcohol verkocht mag worden.

Voor wie het nog niet wist: de Thaise regering wil een alcoholverbod instellen voor bars en winkels in de buurt van onderwijsinstellingen. Dat zijn niet alleen basisscholen, maar ook middelbare scholen en zelfs universiteiten. Als je het aantal scholen in Bangkok bekijkt, dan kun je niet anders dan concluderen dat er veel verkopers hier de dupe van gaan worden.Veel onduidelijkheden

Ook in de toeristische gebieden als Chidlom en Asoke (Soi Cowboy) zitten onderwijsinstellingen die wellicht met dit verbod te maken krijgen. Maar niets is nog zeker. Er zijn nog te veel onduidelijkheden over het aanstaande alcoholverbod in de buurt van onderwijsinstellingen.

Vorige week deden verkopers een dringend beroep op premier Prayuth om het voorstel te heroverwegen. Er staan duizenden banen op de tocht voor mensen die in winkels werken in de buurt van universiteiten. Door heel Thailand welteverstaan. Er waren geluiden dat het om een afstand van 300 meter gaat, maar volgens de minister van Justitie is er nooit over een exacte afstand gesproken.

Veel problemen onder jongeren

Met het alcoholverbod wil de overheid de verkoop van drank aan mensen onder de 20 jaar terugdringen. Wie zich daar niet aan houdt, verliest de vergunning en de bar wordt voor een periode van 5 jaar gesloten. Volgens de Thaise bewindslieden is het probleem van drank en drugs groot onder jongeren.

De minister van Justitie heeft ondertussen zijn ambtenaren de opdracht gegeven om alle horecagelegenheden in kaart te brengen om zogenaamde ‘entertainment zones’ in het leven te roepen. Dat gaat de komende 3 maanden gebeuren. Ik verwacht zelf dat het wel eens mee kon gaan vallen met het aanstaande alcoholverbod en dat toeristen er weinig van gaan merken. Het zijn vooral de Thai zelf die er dit keer de dupe van zijn.Lees ook

%d bloggers liken dit: