fbpx
alcohol kopen in thailandAchtergrond Ontdek Thailand 

Alcohol kopen in Thailand: wanneer wel en wanneer niet?

Het is bloedheet in de middag in Bangkok en je snakt naar een biertje. Ha, een 7 Eleven! Maar dan… Alcohol kopen in Thailand is soms vreemd.

In die 7 Eleven krijg je namelijk te zien/horen dat het biertje niet verkocht mag worden aan jou. Waarom niet, denk je bij jezelf? Er gelden bepaalde regels voor alcohol kopen in Thailand. En dat is voor toeristen soms best verwarrend.

De dagelijkse verkoop van alcoholhoudende drank is beperkt voor tussen 11.00 en 14.00 uur en tussen 17.00 uur en middernacht. Tijdens de andere uren kun je in de meeste winkels dus geen bier, wijn of andere drank kopen.

Niet overal worden deze regels nageleefd

Wordt er tijdens deze uren toch alcohol verkocht, dan riskeert de verkoper een geldboete en/of een gevangenisstraf. De meeste verkopers denken dus wel twee keer na voordat ze jou dat ijskoude biertje verkopen.

Maar Thailand is Amazing Thailand, en niet iedereen neemt het even nauw met de regels. In de supermarkt of in de 7 Eleven zul je niet slagen, maar in de lokale winkeltjes (de zogenaamde mom & pop-shops) willen ze je nog weleens wat verkopen. Ook in restaurants en hotels kun je doorgaans wel alcohol kopen in Thailand.

Van tevoren bier inslaan

Tijdens religieuze feestdagen – dat zijn er vijf per jaar – wordt er zelfs 24 uur lang geen alcohol verkocht. Ook tijdens (lokale) verkiezingen gaat er een slot op de deur van de koelkast in de supermarkt.

Wil jij tijdens deze dagen dus wel een biertje kunnen drinken? Koop het dan een dag van tevoren.

Nog even die religieuze feestdagen op een rij:

  • Makha Bucha (februari/maart)
  • Visakha Bucha (mei/juni)
  • Asahna Bucha (juli/begin augustus)
  • Wan Khao Phansa (juli/begin augustus)
  • Awk Phansa (meestal in oktober)

Lees ook