fbpx
Uitgelicht 

Alarm over dengue in Thailand

Dit jaar zijn er al 27 doden te betreuren vanwege dengue in Thailand. Al bijna 20.000 mensen zijn besmet en ziek geworden.

Dengue of knokkelkoorts is een van de typische tropische ziekten die je in Thailand kunt oplopen. En dat is opmerkelijk, want de ziekte komt vooral voor tijdens het regenseizoen. En dat moet nog beginnen, vanaf juni tot eind oktober.

Het aantal doden, waaronder twaalf kinderen, is vele malen hoger dan voorgaande jaren. Vooral mensen met gezondheidsproblemen die dengue in Thailand oplopen, lopen extra risico. Zoals diabetes, hoge bloeddruk, obesitas, hartfalen of astma.

Overdag actief

De meeste mensen denken dat ze zich vooral ’s avonds tegen muggen moeten beschermen. Dat is niet waar. Vooral overdag tussen zonsopgang- en ondergang zijn de muggen actief.

Dengue in Thailand

Bescherm jezelf dus overdag (altijd met DEET) en let vooral op in als er stilstaand water in de buurt is. Bijvoorbeeld een vijvertje, maar ook in een oude autoband waar een plasje in staat.

Krijg je plotseling last van koorts met koude rillingen, heftige hoofdpijn en pijn achter de ogen? Twijfel dan niet en ga direct naar het ziekenhuis om erger te voorkomen.

Knokkelkoorts in Bangkok (en ook in de rest van Thailand) is iets wat je niet mag onderschatten. Zoals gezegd zijn er zelfs mensen aan deze infectie overleden, dus onderneem meteen actie als je vermoedt dat jij het slachtoffer bent geworden van een steek van deze mug.

Lees ook

%d bloggers liken dit: