fbpx
Airport Rail Link rijdt nog vakerVerkeer en vervoer 

Airport Rail Link rijdt nog vaker in het weekeind

Reizigers die in het weekeinde aankomen op Suvarnabhumi Airport in Bangkok, krijgen een extra reden met de trein naar het hotel te gaan. De Airport Rail Link rijdt nog vaker in het weekeind.

In november werd de frequentie al opgehoogd naar eens in de twaalf minuten. Dat wordt nu eens in de tien minuten, dus zes maal per uur. Als je dus de ene trein gemist hebt, of geen plekje hebt weten te vinden. Geen nood, tien minuten later is er nog een trein! De Airport Rail Link rijdt overigens alleen in het de weekeinde vaker, maar dat is de tijd waarop de meeste mensen aankomen- of vertrekken vanuit de Thaise hoofdstad.Reizen met de Airport Rail Link

De Airport Rail Link: een snelle verbinding tussen het internationale vliegveld en hartje Bangkok. De trein stopt bij station Makkasan, waar je kunt overstappen op de MRT; en bij Phaya Thai (eindhalte), voor de overstap op de BTS om naar je verblijf te gaan. Vanaf daar kun je ook een taxi of tuk tuk nemen.

Een muntje (dat is je kaartje) voor de Airport Rail Link koop je bij een machine met cashgeld.  De ritprijs is maximaal 45 baht naar hartje stad.

Je kunt altijd bij bij een loket geld wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Gooi je muntje niet weg, want je checkt er op de plaats van bestemming ook mee uit.

Andere mogelijkheden

Als je op het hoofdstedelijke vliegveld landt, dan heb je een paar keuzes. Je pakt de taxi naar je hotel of appartement, dat is de handigste manier. Je neemt de bus, de goedkoopste oplossing. Of je maakt gebruikt van de Airport Rail Link, die tussen beiden inzit. Goedkoper dan de taxi, en makkelijker dan de bus. En: De Airport Rail Link gaat vaker rijden, vijf keer per uur in plaats van vier keer per uur.

Hoewel de Airport Rail Link een prima verbetering is, zijn er toch wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Reis met je meerdere mensen dan is de taxi veel goedkoper. Namelijk een keer een ritprijs in plaat van (zeg) vier.

Lees ook

%d bloggers liken dit: