fbpx
Bangkok Airport Rail LinkBangkok Laatste nieuws 

Bangkok Airport Rail Link gaat vroeger rijden

Fijn voor mensen die een vroege vlucht hebben of vroeg op Suvarnabhumi Airport aankomen. De Airport Rail Link gaat vanaf februari een half uur eerder rijden. 

Nu rijdt de snelle verbinding tussen 06.00 uur en middernacht. Dat wordt vanaf 05.30 uur. Dat geldt voor beide lijnen, de City and de Express lines.

Als je op het hoofdstedelijke vliegveld landt, dan heb je een paar keuzes. Je pakt de taxi naar je hotel of appartement, dat is de handigste manier. Je neemt de bus, de goedkoopste oplossing. Of je maakt gebruikt van de Airport Rail Link, die tussen beiden inzit. Goedkoper dan de taxi, en makkelijker dan de bus. En: De Airport Rail Link gaat vaker rijden, vijf keer per uur in plaats van vier keer per uur.

Bangkok Airport Rail Link

Reizen met de Airport Rail Link

De Airport Rail Link: een snelle verbinding tussen het internationale vliegveld en hartje Bangkok. Een rit duurt ongeveer 30 minuten.

De trein stopt bij station Makkasan, waar je kunt overstappen op de MRT; en bij Phaya Thai (eindhalte), voor de overstap op de BTS om naar je verblijf te gaan. Vanaf daar kun je ook een taxi of tuk tuk nemen.

Een muntje (dat is je kaartje) voor de Airport Rail Link koop je bij een machine met cashgeld.  De ritprijs is maximaal 45 baht naar hartje stad.

Je kunt altijd bij een loket geld wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Gooi je muntje niet weg, want je checkt er op de plaats van bestemming ook mee uit.

Lees ook

%d bloggers liken dit: