fbpx
Airport Link gaat vaker rijdenVerkeer en vervoer 

Airport Rail Link gaat vaker rijden in het weekeinde

Reizigers die in het weekeinde aankomen op Suvarnabhumi Airport in Bangkok, krijgen een extra reden met de trein naar het hotel te gaan. De Airport Rail Link gaat vaker rijden. 

Als je op het hoofdstedelijke vliegveld landt, dan heb je een paar keuzes. Je pakt de taxi naar je hotel of appartement, dat is de handigste manier. Je neemt de bus, de goedkoopste oplossing. Of je maakt gebruikt van de Airport Rail Link, die tussen beiden inzit. Goedkoper dan de taxi, en makkelijker dan de bus. En: De Airport Rail Link gaat vaker rijden, vijf keer per uur in plaats van vier keer per uur.

Reizen met de Airport Rail Link

De Airport Rail Link: een snelle verbinding tussen het internationale vliegveld en hartje Bangkok. De trein stopt bij station Makkasan, waar je kunt overstappen op de MRT; en bij Phaya Thai (eindhalte), voor de overstap op de BTS om naar je verblijf te gaan. Vanaf daar kun je ook een taxi of tuk tuk nemen.

Een muntje (dat is je kaartje) voor de Airport Rail Link koop je bij een machine met cashgeld.  De ritprijs is maximaal 45 baht naar hartje stad.

Je kunt altijd bij bij een loket geld wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Gooi je muntje niet weg, want je checkt er op de plaats van bestemming ook mee uit.

Overwegingen

Hoewel de Airport Rail Link een prima verbetering is, zijn er toch wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Reis met je meerdere mensen dan is de taxi veel goedkoper. Namelijk een keer een ritprijs in plaat van (zeg) vier.

Waar je ook rekening mee moet houden: Phaya Thai is de eindhalte. Als jouw verblijf in de buurt is, is dat geen probleem. Als je vanaf hier de BTS Skytrain nog moet pakken om in je hotel te komen, dan wordt dat een gezeul met koffers. Als je dus met zijn tweeën bent (of alleen) en reist licht. Dan is de Airport Rail Link een prima alternatief.

Lees ook