fbpx
Afsluiten van een reisverzekeringPraktische informatie 

Afsluiten van een reisverzekering; waar moet je op letten?

Wil je onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie dekken? Dan doe je er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. De reisverzekering dekt onder andere ziektekosten in het buitenland die niet door je zorgverzekering betaald worden. Denk hierbij aan vergoeding van reddingskosten en van gestolen bagage.

Het is met de snel opkomende technologie mogelijk om een reisverzekering in minder dan 5 minuten  af te sluiten. Dit kan zelfs tot op 1 minuut voor vertrek. Erg gemakkelijk dus, maar het is van belang dat je een reisverzekering afsluit die voldoet aan jouw eisen en wensen. Weet jij waar je op moet letten bij het vergelijken van een reisverzekering?

Premie kosten van een reisverzekering

Allereerst is het verstandig om verschillende doorlopende reisverzekeringen te vergelijken op de hoogte van de premie. Hoeveel een reisverzekering kost hang af van verschillende factoren. Uiteraard is de hoogte van de premie een afspiegeling van het risico dat de verzekeraar loopt om schade te vergoeden. Logischerwijs betaal je een hogere premie op het moment dat je op wintersport gaat, dan dat je aan het strand gaat liggen. Naast het afsluiten van een reisverzekering is het natuurlijk om mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Voorwaarden van de reisverzekering

De verzekeraar bepaalt per ongeval of er iets wordt vergoed en de hoogte van de vergoeding. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je onverantwoord met je spullen omgaat. Wees daarom altijd zorgvuldig bij het opbergen van je spullen, want als je dat niet bent geweest zal de verzekeraar je geen vergoeding uitkeren. In de algemene voorwaarden kun je per verzekeraar lezen wat er precies gedekt wordt en hoe hoog de vergoeding is. Je doet er wellicht verstandig aan om de algemene voorwaarden met je mee te nemen (bijvoorbeeld in je mail). Zo weet je altijd waar je aan toe bent op het moment dat er een onvoorzienbare gebeurtenis optreedt.

Eigen risico reisverzekering

Vaak betreffen de bedragen dat via de reisverzekering geclaimd worden niet meer dan €150,-. In de meeste gevallen blijft er geen vergoeding over na aftrek van het eigen risico. Per gebeurtenis geldt het eigen risico. Lees goed in de voorwaarden van de reisverzekering wat er vergoedt wordt. Vakantiegangers komen geregeld van de koude kermis thuis als blijkt dat verloren eigendommen enkel tegen dagwaarde vergoed worden bijvoorbeeld. Het eigen risico kan variëren per verzekering. Op de volgende pagina kun je reisverzekering vergelijken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: