fbpx
Ontdek Thailand Phuket Rest van Thailand 

De adembenemende stranden van Phang Nga

Phang Nga kennen de meeste als het James Bond Eiland. Dat is Phang Nga Bay. Maar dat is slechts een deel. Blijf er even langer en ontdek een paar adembenemende stranden.

Als we een reis gaan boeken, dan komen we snel bij plaatsen als Phuket, Krabi, Koh Chang of Koh Samui uit. Vanuit Phuket of Krabi maken we dan vaak wel een uitstapje naar Phang Nga Bay (James Bond Eiland) maar we slaan de andere stranden en plekken over.

En dat is wel heel jammer. Want zo’n uitstapje naar het overvolle James Bond Eiland is wel leuk, maar even genieten van prachtige stranden is nog veel leuker! Dus als je de volgende keer weer een uitstapje maakt, neem onderstaande stranden dan mee.

Thai Muang

Een tropisch strand met 13 kilometer lang alleen maar wit zand. Zie je het voor je? Het wat is van een prachtige helderheid en als je geluk hebt kom je een zeeschilpad tegen. Elk jaar wordt er ook het ‘Sea Turtle Releasing Festival’ gehouden. Dat is ergens in maart, wanneer de jonge uit hun ei komen en op weg gaan naar de zee. Prachtig om te zien.

Khao Lak

thai-muang-beach-chaletsAls mensen het over Kha Lak hebben, dan wijzen ze meestal naar het 30 kilometer lange strand boven Phuket. Terwijl Khao Lak Beach feitelijk een klein pittoresk stukje strand is waar je elke avond een adembenemende zonsondergang kunt bewonderen. Er is niets te doen en dat is precies zijn charme. Ga zitten en laat de dag aan je voorbij gaan.

Bang Niang

Dit anderhalve kilometer lange strand ligt verscholen tussen Khuk Khak en Nang Thong Beaches. De zee is een beetje modderig hier, maar wel rustig en kalm. Het strand is steenvrij, Heel fijn voor kinderen!

Khuk Khak

Khuk Khak betekent ‘levendig’. En dat klopt ook wel bij dit strand. Het is drukker dan de stranden hierboven. Er zitten enkele resorts en een klein vissersdorpje. Je kunt de vissers aan het werk zien. Hoe ze hun netten klaar maken voor de volgende vangst.

Haad Pakarang

Dit is niet zozeer een strand om te gaan relaxen, maar meer om te gaan bewonderen. Tijdens de regentijd in Thailand spoelt namelijk dood koraal aan, wat het strand een grillige aanblik geeft. Prachtig om te zien en op foto vast te leggen.

Bang Sak

Als laatste nog een vrijwel verlaten stuk strand. Haad Bang Sak of Bang Sak Beach is een prachtig tropisch strand waar niet veel gasten komen. Het ligt namelijk vrij geïsoleerd. Er staan net genoeg bomen waar je onder kunt schuilen tegen de zon. De lokale bevolking vindt het prachtig als je van dit strand komt genieten. Je hebt zo aanspraak, als je dat wilt. Perfect voor een picknick           .

Lees ook