Adembenemend Khao Lak (video)

adembenemend khao lakVideo’s over Thailand staan er te kust en te keur op internet. Heel af en toe kom je een juweeltje tegen die je niet voor jezelf wilt houden. Zoals deze over adembenemend Khao Lak.

Dit is een strandplaats in de provincie Phang Nga in Thailand en ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van het populaire eiland Phuket.

Khao Lak is een van de gebieden door het zwaarst getroffen werd door de tsunami in december 2003. Ongeveer 6.000 Thai, Birmese gastarbeiders en buitenlandse toeristen kwamen hier op deze desastreuze dag om het leven.

Adembenemend Khao Lak kent een Koninklijke dode

Wat veel mensen niet weten; onder de slachtoffers bevond zich ook een koninklijke dode. Iemand van het Thaise koningshuis. Prinses Ubol Ratana (de oudste dochter van koning Bhumibol en koninging Sirikit) en haar zoon Bhumi Jensen verbleven in een hotel dat zwaar getroffen werd door het verwoestende water.

Bhumi Jensen was 21 jaar oud en speelde op het strand samen met twee politieagenten. De eerste golf kwam en dat overleefde hij niet. De prinses zelf verbleef op dat moment in het hotel en ontsnapte ternauwernood aan de dood.

Geen sporen meer van tsunami

Vandaag de dag is Khao Lak een populair toeristenoord waar het heerlijk tot rust komen is. Van de schade die de tsunami veroorzaakte is nog maar weinig te merken.

Deze kustplaats biedt mooie stranden, schitterende baaien en fraaie natuur. Bekijk de video maar eens en je ontdekt al gauw waarom.
Share This Post

Post Comment