fbpx
Bestemmingen Hua Hin Ontdek Thailand 

Wat is er te doen in Hua Hin?

Hua Hin staat bekend als de plaats waar de Thaise koning Bhumibol naar toe gaat als zomerresidentie. Gelukkig voor de toeristen is er veel meer te doen in Hua Hin, wachten op de koning om te verschijnen kan helaas wel eens lang duren.

Wil je toch iets koninklijk doen dan is er altijd nog het koninklijk Mrigadayavan paleis en de koninklijke wachtkamer op het treinstation te bezoeken. Het paleis is dicht wanneer de koning er is. Op andere dagen te bezoeken met bedekte kleding uit respect voor de koninklijke familie.

Actie

Voor de bezoekers van Hua Hin, ja het ligt aan de kust. Dus voor kinderen en anderen die van water en waterpret houden is er Vana Nava Hua Hin. Een groot waterpretpark, net open en super opwindend met de talloze glijbanen.

Hou je meer van de natuurlijke omgeving en water is er altijd nog de Pala U waterval. Een prima dagtochtje, zelfs een actief dagtochtje. Om dichtbij te komen heb je bergschoenen nodig en muskietenspray. Muskieten houden van water en mensen. De laatste hebben er het meeste last van. Spray rijkelijk, muskieten en muggen kunnen dragers zijn van een aantal vervelende ziekten. We willen het niet op ons geweten hebben niet gewaarschuwd te hebben.

Wijn uit Hua Hin?

In de heuvels rond de stad liggen de wijngaarden van Hua Hin Hills Winery. De prachtige uitzichten op de bergen en de regelmaat waarmee de struiken zijn aangeplant zijn een prima voorbereiding op een wijnproeverij. Er zijn vervelendere manieren om een middag door te brengen.

Wat zou Hua Hin zijn zonder marktjes? Nergens. Althans de toeristen en de Thai houden er van. Er zijn twee opvallende: de Plearn Wan Vintage Village en de Cicada Market. De eerste richt zich op de historie van Thailand, prima plek om de broodnodige souvenirs voor het jaloerse thuisfront in te kopen. De Cicade markt richt zich meer op het jongere publiek met muziek en een ontspannen sfeer.

Lees ook

%d bloggers liken dit: