fbpx
Actief ThailandAdvertorial Ontdek Thailand 

Actief Thailand: van mountainbiken tot bamboeraften

Thailand is een land van cultuur en natuur, waar je tempels en wereldsteden treft, jungle en bergen, rijstvelden en een supervriendelijke bevolking. Het is ook een land waar actievelingen aan hun trekken komen, zowel in de steden als in de natuur. Ben je in voor actief Thailand, lees dan verder. 

#1 Ontdek wereldstad Bangkok op de fiets

Bijna elke Thailandreis begint in de hoofdstad Bangkok. Hier kun je kleurige tempels, gouden Boeddha’s en de levendige wijk Chinatown ontdekken. Voor wie houdt van activiteiten en graag wat verder kennis wil maken met de stad, is een fietstour door Bangkok een aanrader. Nadat je met fiets en al op de boot de Chao Phrayarivier bent overgestoken, lijkt het alsof je ineens op het platteland bent. Al fietsend door smalle steegjes en langs de rijstvelden in de buitenwijken van de stad, leer je Bangkok echt kennen. Onderweg gluur je naar binnen bij de Thai en loop je met de fiets aan je hand over een lokale markt.

#2 Trek van bergdorp naar bamboevlot

Het maken van een trekking is voor veel reizigers de reden om naar Chiang Mai in het noorden van Thailand te reizen. Je kunt twee of drie dagen lang wandelen door heuvels en bossen, langs rijstakkers en watervallen. ’s Avonds overnacht je in een dorp van de vriendelijke Karenstam, waar het toerisme net om de hoek komt kijken. Je gids fungeert onderweg graag als tolk, zodat je de Actief Thailandmensen echt leert kennen. De volgende dag zak je op een bamboevlot tussen groene oevers een kronkelende rivier af, terug naar de stad Chiang Mai.

#3 Mountainbike langs de River Kwai

Ten westen van Thailand ligt een groen natuurgebied, dat doorkruist wordt door de River Kwai en de beroemde Dodenspoorlijn die tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd werd door krijgsgevangenen van de Japanners. Er is een boel te verkennen in dit gebied, van de mooie Erawan-watervallen die over zeven niveaus naar beneden stromen tot de indrukwekkende oorlogsmusea in de stad Kanchanaburi. Slapen kun je hier in een luxe opgezet tentenkamp langs de rivier, waar het je niet aan comfort zal ontbreken. Een leuke manier om actief de omgeving te verkennen is per mountainbike, die bij het tentenkamp gratis Actief Thailandvoor je klaarstaan.

#4 Leer Thais koken in Chiang Mai

Tijdens je reis door Thailand geniet je van alle lekkere specialiteiten die de Thaise keuken biedt. En wat is er nou leuker dan zelf te leren hoe je deze lekkernijen op tafel kunt toveren? Daarmee kun je straks thuis je vrienden en familie versteld doen staan. In Chiang Mai is het mogelijk om een kookworkshop te volgen waarbij je de fijne kneepjes van de Thaise keuken leert. Je doet je inkopen op de lokale markt en gaat daarna aan de slag. Wij hebben geleerd om echte Thaise pad thai noedels, loempia’s en gefrituurde banaan met kokosijs te maken. Heerlijk!

Meer info over actief Thailand?

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van reisorganisatie Riksja Travel. Wil je ook Thailand ontdekken? De reisspecialisten van Thailand online zijn zelf in het land geweest en helpen je graag bij het samenstellen van je eigen reis.

Lees ook

%d bloggers liken dit: