fbpx
Acht tips als het regent in BangkokBangkok Uitgelicht 

Acht tips als het regent in Bangkok

Regen tijdens je vakantie, je gruwt ervan. En het wil nog wel eens hard en veel regen in de Thaise hoofdstad. Maar niet getreurd: Hier zijn acht tips als het regent in Bangkok. Kun je even vooruit. 

Laat je verwennen

Thaise massage is geëxporteerd naar alle uithoeken van de wereld, maar naar onze bescheiden mening, het origineel is nog steeds het beste! Er zijn massagesalons op vrijwel iedere straathoek dus je hebt keuze genoeg. Maar als je liever gaat voor een beetje luxe, loop dan een vijfsterren hotel binnen. Die beschikken allemaal over In-House-Spa. Je hebt je paraplu alleen nodig voor de wandeling er naar toe.

Shoppen en meer in Central World

Bangkok is het hemelse paradijs op aarde voor de die-hard shopper. En Central World is de bovenklasse als het om winkelcentra gaat.  een mega-winkelcomplex met een beschutte loopbrug verbonden met Chit Lom en Siam BTS-stations. Evenals een uitgebreide selectie van high-street- en high-end fashio, Heb je even genoeg van het winkelen? Het zit tjokvol restaurantjes en Coffeebars. Er  is zelfs  een bioscoop met 15 zalen…

Acht tips als het regent in BangkokOnder water zonder nat te worden

Dat kan in Siam Ocean World. Een prachtig onderwater aquarium waar jij doorheen kunt lopen en de meest uitzinnige onderwater wezens kunt bewonderen. Je kunt ook gaan varen met de glass-bottom boot. Je vindt Siam Ocean World in de kelder van Siam Paragon shopping mall.

Bezoek museum BACC Gallery

Dit markante cilindervormige gebouw met een wenteltrap langs de buitenste muur in een Guggenheim-achtige mode is het hoogtepunt van de Thaise kunst scene. Het heeft een steeds wisselende tentoonstellingen, variërend van beeldhouwkunst tot fotografie en elke creatieve discipline in tussen.

Show je gevaarlijke kant bij Easy Kart

Als het buiten plenst van de regen, dan kun je altijd nog binnen rijden, toch? Karten kun je bij elk weertype.  Het mooie van karten is dat het door iedereen gedaan kan worden, van 7 tot 70 jaar. Voor diegene die het niet aandurven zijn er chill-out ruimtes met banken, een kijk-dek en een pooltafel.

Acht tips als het regent in BangkokLeer Muay Thai

Als je gek wordt van al dat binnen zitten door de regen, dan hebben we nog een tip voor je om al die opgekropte energie kwijt te raken. Ga eens lessen nemen in Muay Thai, het Thaise boksen. In een paar lessen leert een leraar een paar grepen, kicks en punches van deze oeroude matrial-arts sport. En kan jij mooi even je frustratie over het weer vergeten.

Ga eens ouderwets een film kijken

En als we ouderwets zeggen, dan bedoelen we ook ouderwets. In Scala Cinema in Siam Square kun je namelijk film kijken op de manier als de mensen deden in de oude vergeten tijd. De aankleding van het gebouw, de inrichting van de zaal, je reist terug in de tijd. Gelukkig is dat niet het geval met de filmkwaliteit en het geluid. Die zijn van deze tijd. De prijs daarentegen is weer ouderwets 100 baht per ticket.

Acht tips als het regent in BangkokLeer Thais koken

“Als je niet tegen regen kunt, maak dat je in de keuken komt!” is een mooie verbastering van een bekend spreekwoord. De Thaise keuken is heerlijk, hoe zou het zijn als je daarvan thuis ook van kan genieten? En je vrienden kan verrassen tijdens een dinertje? Als het buiten dan toch regent, neem dan kooklessen. Er zijn er meer dan genoeg in Bangkok te volgen.

Acht tips als het regent in Bangkok

Alstublief, acht tips als het regent in Bangkok. Je hoeft je geen moment te vervelen, zelfs  als tijdens de regentijd de regen met bakken uit de hemel komt. Zelfs dan heb je nog een prachtige vakantie waar je met plezier aan terugdenkt.

Lees ook

%d bloggers liken dit: