Aardbeien in Noord-Thailand

Aardbeien in Noord ThailandHet is een beetje raar om te praten over Thailand en een vrucht die in onze ogen zo Europees is. Maar er worden echt aardbeien in Noord-Thailand gekweekt!

Als aan Thailand denkt dan denk je toch vooral aan tropische vruchtsoorten als mango’s, lychees, dragonfruit of zelfs Durian.

Aardbeien is vermoedelijk niet het eerste wat je te binnen schiet. Ik was net zo verbaasd als jij vermoedelijk bent, maar er worden echte aardbeien in Noord-Thailand verbouwd. Er is zelfs een waar-aardbeienseizoen, van december tot en met maart.


Overal aardbeien

En waarom ook niet? Noord-Thailand kent een gematigder (zover dat mogelijk is) klimaat dan Thailand. Temperaturen dalen in de periode in de nacht tot een graad of 20. En dat vinden de aardbeien heerlijk!

Als je in de periode december-maart Noord-Thailand aandoet (steden als Chiang Mai, Chiang Rai of de provincie Loei) en je trekt erop uit dan zul je overal de aardbeien tegenkomen. Zoals Thai dat doen verwerken ze het eten dat voorhanden is, overal. Zo kun je tijdens het aardbeienseizoen heerlijk aardbeienijs krijgen. Van verse aardbeien! Maar ook jam en sapjes zijn er volop te krijgen.

Onderstaande video geeft een aardig beeld van een aardbeien-boerderij in Chiang Mai. Er worden sinaasappelen gekweekt.

 

One Comment - Write a Comment

  1. De aardbei smaakt naar water en wordt heel duur verkocht.
    Ook tomaten hebben het liever wat koeler, zelfde verhaal smaken niet en duur!
    Sperciebonen gaat prima, goede kwaliteit en goede prijs.

    Reply

Post Comment